Polis död efter skottlossning

1 av 7
NYHETER

Minst en gärningsman i skottsäker väst öppnade i morse eld med ett automatvapen strax utanför Paris - dagen efter terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdo.

En polis och en gatsopare träffades och skadades svårt.

Strax före lunch dog polisen av sina skador.

Ännu är mycket oklart angående morgonens händelse och om den har några kopplingar till den pågående polisjakten på terroristbröderna som i går attackerade satirtidningen Charlie Hebdo och där mördade tolv personer, är ännu för tidigt att säga enligt fransk polis.

Dog av sina skador

Enligt nyhetsbyrån AP inträffade skottlossningen i Montrouge söder om Paris klockan åtta i morse.

En gärningsman öppnade då eld med automatvapen mitt på gatan och två personer träffades av skotten, en polis och en gatsopare.

Strax före lunch kom beskedet att den kvinnliga polisen dött av sina skador.

Skytten är fortfarande på fri fot. Under eftermiddagen kom uppgifter om att franska åklagare hanterar dådet som en terrorhandling.

Enligt nyhetsbyrån AP ska den nu döda polisen ha befunnit sig på platsen för att undersöka en trafikincident då skottlossningen inträffade.

Inrikesministern till platsen

– Polisen stod framför en vit bil och en man sköt och sprang iväg, säger vittnet Ahmed Sassi till AP.

Han säger att skytten bar mörka kläder, men ingen mask för ansiktet.

– Det såg inte ut som att han hade ett stort vapen för han höll det med en hand.

Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve lämnade direkt då rapporter om den nya skottlossningen strömmade in krismötet i Elyséepalatset, som hölls efter gårdagens massaker, för att bege sig till platsen för morgonens skottlossning.

Han säger i ett uttalande att man nu gör allt för att identifiera och gripa skytten för morgonens attack men varnar samtidigt för att det är för tidigt att dra paralleller till gårdagens skottlossning.

ARTIKELN HANDLAR OM