Detta har hänt - torsdag

NYHETER

Onsdagens attack chockade en hel värld.

Jakten på gärningsmännen påbörjades direkt.

På onsdagskvällen överlämnade sig en av de misstänkta, en 18-årig man, till polisen.

Bröderna Bröderna Cherif och Said Kouachi är fortfarande på fri fot. De uppges vara beväpnade och farliga - och jagas nu av ett enormt polisuppbåd.

Detta har hänt under torsdagen:

08.30: En kvinnlig polis skjuts ihjäl i Montrouge

En man öppnar eld med ett automatvapen strax söder om Paris. En kvinnlig polis dödas och en städare skadas. Gärningsmannen ska ha varit klädd i skottsäker väst. Ett stort polispådrag söker efter mannen - utan att lyckas.

Två personer, varav en 52-årig man, frihetsberövas under dagen. Männen ska ha kopplingar till attentatet. Det är dock oklart om skytten är finns bland de frihetsberövade.

Senare på kvällen meddelar franska myndigheter att attacken inte kopplas till onsdagens terrorattentat.

10.30: En bensinmack rånas av två män i Villers-Cotterets

Polisen får larm om att två män stulit mat och bensin från en bensinstation nära Villers-Cotterets i Picardy-regionen i norra Frankrike, drygt 20 mil från Paris.

I samband med rånet ska skott ha avlossats.

När polispatruller kommer till platsen uppger ägaren av bensinstationen att rånarna såg ut som bröderna Kouachi. Enligt ägaren ska männen ha varit tungt beväpnade. Den franska elitstyrkan Raid skickas till området.

14.00: Stor polisinsats vid runt skogen Retz

Enligt vittnesuppgifter till AFP ska människor ha sett två män överge sin vita bil i närheten Villers Cotret. Det finns även uppgifter om att de har flytt in i skogen Retz, enligt Sky News.

Polisen har inte bekräftat uppgifterna, men under eftermiddagen och kvällen genomförs en massiv polisinsats i området skogen. I runt byarna Longpont, Corcy, Villers-Cotterets och Charleville-Mezieres genomsöks hus, människor förhörs och polisen uppmanar boende att stanna inomhus.

Skogen Retz sträcker sig över en yta på totalt 120 kvadratkilometer.

Enligt inrikesdepartementet deltar ett enormt antal människor i terrorjakten: 50 000 poliser och 32 000 militärpoliser är involverade.

Sent i går kväll pågick fortfarande insatsen i regionen.

ARTIKELN HANDLAR OM