Kunderna gömde sig i frys under attacken

1 av 46
NYHETER

Flera personer gömde sig i en större frys i den kosherbutik där fyra personer sköts till döds i samband med gisslandramat i Paris.

I tre minusgrader stod de i en klunga för att hålla värmen – bland annat en far med sin treåriga son.

– Johan och de andra vara livrädda för att de skulle upptäckas, säger farbrodern till en av de som gömde sig, till Daily Mail.

Är du på plats? Har du bilder? Kontakta Aftonbladet!

Vid 13-tiden på fredagen togs fem personer till fånga av Amedy Coulibaly, 32, i en kosherbutik i Porte de Vincennes i Paris, bara timmar innan den judiska sabbaten. Coulibaly ska ha öppnat eld omgående och minst fyra personer dödades. Flera personer kunde fly från butiken med skador.

Men flera kunder i butiken klarade sig genom att gömma sig i en frys. De befann sig på källarvåningen när de hörde skott från ovanvåningen, två våningar upp, och stängde då in sig i en stor frys.

Bland de som gömde sig fanns Ilan och hans treåriga son. Ilan tog snabbt av sig sin jacka  och svepte den kring sin son för att skydda honom från minusgraderna i frysen, rapporterar AFP.

Minst tre personer till befann sig i frysen.

En av dem var den 36-åriga fyrabarnspappan Johan Dorre. Han lyckades ringa en vän från sin mobil och berättade att de satt fast i frysen.

’Kröp ihop som djur’

När gisslandramat fick sin upplösning ringde han också en av sina farbröder som försökte stötta honom och bad honom att vara tyst.

– Johan och de andra var livrädda för att de skulle upptäckas av terrorister och tvingades krypa ihop tillsammans som skrämda djur för att undvika nedkylning, säger farbrodern Jacob Katorza till Daily Mail, bara minuter efter att Johan och de andra från frysen fritagits utan skador.

Jacob Katorza beskriver hur han stod vid avspärrningarna i fem timmar och väntade på uppdateringar om situationen inifrån butiken.

– Det var fruktansvärt. De längsta fem timmarna i mitt liv. De som gör det här är monster och dödar judiska personer utan att tveka. De attackerade butiken för att den drevs av judar, säger han till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM