Försökte skjuta terroristen - men pistolen klickade

1 av 53
NYHETER

Kunden lyckades ta terroristens pistol inne i den judiska matbutiken.

Men mekanismen låste sig och hjälten sköts till döds av Amedy Coulibaly.

– Han vände sig om och sköt kunden som dog på platsen, säger vittnet Mickael till Daily Mail.

Efter fyra timmars dödläge stormade polisen lokalen och sköt ihjäl Coulibaly.

Fyra människor dog under gisslandramat i den judiska matbutiken i Paris i går. En dramatisk film visar hur polisen efter fyra timmars dödläge stormar lokalen. Vild skottlossning bryter ut och gisslantagaren Amedy Coulibaly rusar ut mot entrén. När han kommer ut ur butiken skjuts han till döds av polisen.

Brittiska Daily Mail har pratat med ett vittne, Mickael B, som hölls fången i butiken med sin treåriga son. Han var på väg mot kassan när han hörde en hög smäll. När han vände sig om såg han Amedy Coulibaly - beväpnad med två Kalasjnikovs.

”Jag tillhör Islamiska staten”

Han och sonen flydde ner i ett av två frysrum som fanns i källaren. Dörren gick däremot inte att låsa och efter några minuter skickade terroristen Amedy Coulibaly ner en butiksanställd med ett meddelande: Kom upp annars kommer det bli ett blodbad.

Mickael B följde terroristens order.

– Där uppe såg jag en man som låg döende i en pöl av sitt eget blod. Terroristen presenterade sig för oss. Han var märkligt lugn "Jag heter Amedy Coulibaly, är malier och muslim.  Jag tillhör Islamiska staten" sa han, berättar Mickael B för Daily Mail.

Den beväpnade terroristen gick fram och tillbaka i butiken. Plötsligt lyckades en annan ur gisslan ta en av hans pistoler som lagts på disken.

– Den fungerade inte. Terroristen hade lagt den där eftersom låst sig efter de första två skotten, säger Mickael B till tidningen.

– Han vände sig om och sköt kunden som dog på platsen.

Lyckades ringa polisen

Amedy Coulibaly tvingade sedan Mickael B att ringa till media och ta kontakt med journalister. Mickael B lyckades även ringa ett samtal till polisen medan Coulibaly gick runt inne i butiken.

– En polis sa till mig att vi skulle vara beredda att kasta oss platt på marken när stormningen skulle komma, vilket var snart, säger han till Daily Mail.

Några minuter senare hissades järnjalusin till butiken upp. Chockgranater kastades in och en våldsam skottsalva hördes.

– Vi kastade oss ner på marken. Ljudet var öronbedövande. Han var död. Det var över, säger han till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM