Tusentals människor går samman

1 av 26 | Foto: Andreas Bardell
NYHETER

Tusentals människor har slutit upp i en tyst #JesuisCharlie-marsch i Nice för att visa sitt stöd för de omkomna terroroffren. Ytterligare tiotusentals människor samlas över hela Frankrike för markera mot terrorism. Imorgon väntas en ännu större manifestation, då i centrala Paris. 

Enligt polis deltar 23.000 människor i manifestationen på strandpromenaden i Nice på franska rivieran. Andra marscher har även ägt rumt på andra platser runtom i Frankrike med tiotusentals personer, enligt franska myndigheter, rapporterar The Guardian. Däribland i staden Orléans, 11 mil från Paris. Och i Nantes. Det hålls även en manifestation utanför kontoret till Charlie Hebdo. Över 80.000 människor uppges ha samlats i Toulouse i en stödmarsch under lördagen. En samling om 35.000 människor samlades i Pau, och så fortsätter det.

Miljonmarsch imorgon

Imorgon söndag väntas en miljon människor samlas i centrala Paris för en #JeSuisCharlie-marsch i centrala Paris. Då ska även flera världsledare delta, däribland Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Hedrar de omkomna

På bilderna från Nice syns hur folk håller upp skyltar, röda rosor och pennor för att visa sitt stöd för de omkomna offren i veckans attacker i Frankrike. Totalt 17 personer har dött.

Fransk polis och säkerhetsstyrkor jagar samtidigt en misstänkt medhjälpare, en 26-årig kvinna som uppges ha haft ett förhållande med Coulibaly, som tog flera gisslan i en kosher-butik i Paris under fredagen.

ARTIKELN HANDLAR OM