De dödades i gisslandramat i Paris

Flickvän: ”Vad ska jag göra nu?”

1 av 5 | Foto: PRIVAT
Yohan Cohen, 22, arbetade i butiken.
NYHETER

Fyra personer dödades i fredagens gisslandrama i Paris. En av dem som dödades var butiksbiträdet Yohan Cohen, 22, som jobbade i kosher-butiken för att spara pengar till sitt bröllop. De andra som dödades var Phillipe Braham, 40, Yoav Hattab, 21, och Francois-Michel Saada.

Samtliga ur gisslan som dog var av judisk härkomst, skriver Arutz Sheva. Att gisslantagaren Ahmedy Coulibaly slog till mot en judisk butik verkar ha varit ett motiv.

– Vad ska jag göra utan dig? Mitt liv är förstört. Jag behöver dig i mitt liv, skriver Cohens flickvän Sharon Seb på sin Facebook. Det är den judiska paraplyorganisationen CRIF som igår publicerade uppgifter om de omkomna.

De fyra dödades kallblodigt för att de var judar, skriver CRIF i ett pressmeddelande.

Ville slå till mot judar

Coulibaly sa i sitt inspelade samtal med BFMTV att han ville slå till mot just judar, och att det var därför han slog till mot kosher-butiken.

Flera vittnen som the Jerusalem Post pratat med säger att de känner igen kassören Yohan från butiken Hyper-Cacher.

– Jag är i chock, det hade kunnat vara jag, säger Jeremie Agou till tidningen.

Han beskriver Yohan Cohen som en hjälpsam och snäll kille, alltid med ett leende på läpparna.

Gärningsmännen sköts ihjäl

Gisslantagaren Ahmedy Coulibaly gick in i butiken strax efter lunchtid på fredagen. Vid klockan 17 stormade polisen byggnaden och Coulibaly dödades. Ungefär samtidigt gick polisen in i det tryckeri i Vincennes där bröderna Said Kouachi, 34, och Cherif Kouachi, 32, barrikaderat sig med gisslan efter att de flytt från massakern inne på redaktionen för Charlie Hebdo. En fjärde misstänkt medhjälpare, Coulibalys flickvän, är fortfarande på fri fot.

ARTIKELN HANDLAR OM