Ny video på terroristen sprids på nätet

1 av 45
NYHETER

Amedy Coulibaly, 32, som dödade fyra personer i kosher-butiken, sponsrade bröderna Kouachis terrordåd med några tusen euro.

Bröderna tillhörde al-Qaida medan Coulibaly svor trohet till IS-ledaren al-Baghdadi.

– Vi är ett lag. Jag är med dem som ”gjorde” Charlie Hebdo, säger han i en ny video som under söndagen sprids på internet.

Foto: REUTERS
Amedy Coulibaly.

Filmen är sju minuter lång. Den består av sekvenser, filmade vid olika tillfällen, där Amedy Coulibaly syns bland annat göra armhävningar, posera omgiven av vapen och med en IS-flagga i bakgrunden.

I en del av videoklippet hörs en nyhetssändning i bakgrunden som handlar om massmordet mot satirtidningen Charlie Hebdo.

Vissa delar är troligtvis inspelade efter att Amedy Coulibaly dödade poliskvinnan under torsdagen, men före hans attack mot kosherbutiken på fredagen, skriver den brittiska tidningen Telegraph. Det är oklart vem filmade och redigerade klippet.

”Förtjänta av det”

I den till engelska översätta monologen säger Amedy Coulibaly ungefär samma saker som han sa enligt franska radiokanalen RTL när han försökte rättfärdiga sin gärning som en vedergällning för västmakternas attacker på muslimer.

– Vad vi är på väg att göra är fullständigt legitimt med tanke på vad de gör. Det har gjort sig förtjänta sig av det sedan länge.

Han berättar även hur han hjälpte en av bröderna Kouachis med ett par tusen euro.

– Vi lyckades synkronisera oss utan att ställa till med för problem för varandra eftersom vi är sökta för samma sak, säger Amedy Coulibaly.

Nu pågår jakten efter hans fru Hayat Boumeddiene. Hon tros befinna sig i Syrien. 

ARTIKELN HANDLAR OM