M vill ha bloggare i försvarssamtal

Foto: TT
Hans Wallmark
NYHETER

De senaste årens omställning av den svenska försvarspolitiken föranleddes inte av någon insikt om varför förändringarna var nödvändiga, anser Moderaternas försvarspolitiske talesman Hans Wallmark.

För att råda bot på denna brist kommer M under våren att bjuda in "brett till samtal om de försvarspolitiska vägvalen framöver", skriver Wallmark i en debattartikel i Svenska Dagbladet där han riktar kritik mot det egna partiets hantering av försvarsfrågorna.

Denna bredd ska bland annat nås genom att "medlemmar, forskare, försvarsanställda, bloggare och många fler" bjuds in till samtal om framtidens försvarspolitiska vägval.

Wallmark anser att det har saknats "en sammanhängande berättelse" om varför reformtempot inom försvarspolitiken sedan 2009 har varit så högt.

"Med tiden har det etablerats en bild av att Moderaterna inte talar klarspråk i försvarsfrågor. Stundtals har partiet haft ett tonläge som snarast speglar hur man önskar att verkligen har sett ut. Inte hur den har sett ut", skriver M-riksdagsmannen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM