Minigrisen Esther – stor som en isbjörn

1 av 10 | Foto: Bulls
Esther väger 303 kilo och är lika stor som en fullvuxen isbjörnshona. Här är det dags för mat.
NYHETER

Paret trodde att de hade adopterat en minigris.

Nu, två år senare, är Esther lika stor som en fullvuxen isbjörnshona.

Suggan vägde inte många kilo när Steve Jenkins och Derek Walter tog hem henne till huset i Ontario, Kanada. Och köparen sa att hon som mest skulle väga 31 kilo.

Hon var glad, kelig och förtjust i mat. Efter ett tag började parets vänner att komma med kommentarer om att minigrisen började att bli ganska stor.

– Vi levde i förnekelse ganska länge, säger Steve Jenkins till Daily Mail.

– Men till sist så var hon så stor att hon kunde ställa sig upp och stjäla mat på köksbänken.

Bytte hus

Paret flyttade till sist till ett större hus för att få tillräckligt för plats för Esther, samt sina två hundar och en katt.

– Vad skulle vi göra? Vi bara anpassade oss och älskade henne ännu mer. Det är ju inte hennes fel, vi skulle aldrig överge ett djur, säger Steve Jenkins.

I dag väger grisen 303 kilo, lika mycket som en fullvuxen isbjörnshona. Men trots sina kilo skuttar grisen gladeligen ned i hemmets badkar en gång i vckan på vintern och dagligen på sommaren för att bada. Hon är också rumsren, berättar de.

– Hon vill vara nära oss och sover på en madrass på golvet bredvid vår säng. Ibland vill hon dock fortfarande hoppa upp i sängen som hon gjorde när hon var mindre när hon tar en tupplur på dagen.

Facebookkändis

Grisen, som äter vegansk mat, har nu blivit kändis. På hennes Facebooksida har suggan 230 000 fans som följer hennes vardag.

Derek och Steve har nu börjat att sälja kalendrar och muggar med bilder på famijens gullegris.

– Det är surrealistiskt att det har blivit så stort, vi började med en facebooksida för att våra familjer och vänner skulle kunna följa Esther, men sedan spred en kompis den till en djursajt och sedan exploderade det, säger Steve Jenkins till Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM