Nytt larm om vitt pulver

Foto: ROGER LUNDSTEN
NYHETER

Kontor i Nordstan i Göteborg har spärrats av efter larm om ett farligt föremål, ett brev med pulver som kom med posten till ett företag i fastigheten

– Det är kontorsdelar ut mot Östra Hamngatan som är avspärrade, all handel är fortfarande öppen, berättar Ulrika Carlsson, chef för det stora köpcentrumet i centrala Göteborg.

Det ett företag på Östra Hamngatan som i sin dagliga posthantering tagit emot ett brev med misstänkt pulver i, uppger polisen.

Även räddningstjänst och ambulans skickades till byggnaden som snabbt spärrades av för att undvika att fler personer hamnade inom det som polisen klassar som riskområde.

Flera denna vecka

Pulverlarmet är ett av flera den här veckan. På Berga i nordöstra Helsingborg håller polishuset stängt för allmänheten även i dag med anledning av det mystiska vita pulver i ett brev som lämnades in av en person på eftermiddagen i går.

Polisens bombgrupp från Malmö tog i går kväll hand om kuvertet och har vidarebefordrat det till Stockholm för att exakt bestämma vad det innehåller. Enligt en första analys ska pulvret dock inte ha innehållit några farliga ämnen, skriver Richard Glantz, informatör hos polisen i nordvästra Skåne, i ett pressmeddelande.

Nytt besked ikväll

Polishuset kommer att vara stängt till dess det slutliga provresultatet är klart. Ett nytt besked väntas enligt Glantz vid middagstid i dag.

I går spärrades också flera platser av sedan kuvert med vitt pulver dykt upp i Umeå och Gällivare. Det visade sig emellertid att pulvret i båda fallen troligen var ofarligt, men definitiva provsvar saknas ännu.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM