Här attackeras Sara – för att hon hade fötterna på fel ställe

Medresenären blir tokig när han ser tonåringen smutsa ner sätet på bussen.
– Jag blev chockad, säger 17-åriga Sara.

NYHETER

Sara och hennes kompis satt och pratade för fullt på bussen mot Sickla Udde i Stockholm. Plötsligt kom en man och ryckte ner henne på golvet – för att hon hade fötterna på sätet.

– Jag blev chockad över att man reagerar så starkt på en så liten sak, säger hon till Brottscentralen.

Det finns många i samhället som gillar att agera lagens väktare, men att den här mannen går ett steg för långt är nog de flesta överens om.

Det var den 29 oktober som 17-åriga Sara och hennes kompis var på väg till Sickla Udde i Stockholm och Sara lade upp fötterna på sätet mitt emot på bussen.

På övervakningsfilmen som Brottscentralen tagit del av ser man hur en man med en kvinna i sällskap sitter i närheten av tjejerna. När paret ska gå av rycker han utan förvarning ner Sara på golvet genom ett kraftigt ryck i hennes ben.

”Kunde gått illa”

Hos polisen ser man allvarligt på händelsen.

– Det rubriceras som misshandel eftersom Sara fick blåmärken på ryggen och en sådan här landning på golvet kan faktiskt sluta illa, säger Cecilia Närfors på Söderortspolisen i Stockholm.

Det fanns inga tidigare indikationer på att mannen blev irriterad på tjejernas beteende och han sa heller inget innan han drog ner Sara på golvet.

– Jag blev chockad och jag blir orolig över att man kan reagera så starkt på en såpass liten sak, säger Sara.

Har du fortfarande fötterna på sätet?

– Nej, det har jag slutat med.

Är du mannen på filmen? I så fall vill polisen gärna prata med dig och ber dig kontakta dem på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM