Uppgifter: Ny medhjälpare i terrordådet identifierad

1 av 14
NYHETER

Terroristen Amedy Coulibaly, 33, hade byggt upp en vapenarsenal innan dåden.

Nu uppges fransk polis ha hittat kopplingar till ytterligare en misstänkt för inblandning i förra veckans attacker tack vare fynd i gömman.

– Vi har upptäckt en grupp extremt farliga människor, män och kvinnor, säger polistalespersonen Christophe Crepin.

Franska medier rapporterar att polisen har upptäckt en stor vapengömma som ska tillhöra Amedy Coulibaly, terroristen som misstänks ha skjutit ihjäl en poliskvinna och mördat fyra personer i en matbutik.

I ett hus som han hyrt i Gentilly, söder om Paris, bara veckor innan attacken ska utredarna ha hittat flertalet pistoler, revolvrar och sprängämnen, skriver Le Parisien. De ska dessutom ha hittat rökgranater och fler automatvapen, utöver de som bröderna Kouachi ska ha använt när de slog till mot satirtidningen Charlie Hebdos redaktion.

Dessutom har de hittat bevis som identifierar en person som medhjälpare till Amedy Coulibaly. Den nu misstänkte mannen ska ha skjutsat 33-åringen till den judiska matbutiken där Coulibaly tog gisslan och krävde att polisen inte skulle slå till mot hans kumpaner, bröderna Kouachi, som barrikaderat sig i ett tryckeri norr om Paris.

Har flytt

Polisen tror att den nu misstänkte mannen har flytt landet efter sitt deltagande i terrordådet, möjligen till Syrien, skriver AP. Enligt Le Parisien ska mannen vara dömd för ett flertal brott sedan tidigare. Tidningen uppger också att han misstänks ha skjutit en joggare vid Fontenay-aux-Roses samma dag som attacken mot Charlie Hebdo utfördes.

Polisen har tidigare sagt att så många som sex personer som varit delaktiga i terrordådet i nuläget kan vara på fri fot. För att spåra dem går polisen nu igenom transaktioner med pengar och vapen som de tre döda terrormisstänkta genomfört innan sitt dåd. Bland annat med hjälp av bevis de funnit i det hus Amedy Coulibaly hyrt, skriver AP.

ARTIKELN HANDLAR OM