Stor station i Paris utrymd

- samtidigt fortsätter polisens räder i jakt på medhjälpare

NYHETER

Tågstationen Gare de l´est i Paris evakuerades i morse efter ett tips om ett misstänkt bagage.

Det var strax efter klockan åtta i morse som en anonym person larmade om två kollin som stod obevakade på stationen som är en av Paris största.

Hela byggnaden evakuerades genast och tågtrafiken stoppades.

Tolv till förhör

Enligt uppgift skulle trafiken vara i gång igen efter klockan nio men den franska tidningen Le Monde rapporterar att människor då fortfarande väntade utanför stationen.

Fransk media rapporterar också att polisen under natten tagit in tolv personer i Paris på förhör med anledning av förra veckans attentat.

De nio männen och tre kvinnorna ska frågas ut om "möjligt logistiskt stöd" till gärningsmännen, i synnerhet rörande vapen och fordon, uppger en källa inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.

Kerry lägger kransar

Polisinsatser pågår också fortfarande i Montrouge där Amedy Coulibaly i förra veckan sköt ihjäl en polis innan han dagen efter tog gisslan i en judisk butik vid Porte de Vincennes.

Polisaktivitet pågår också i Gigny, där Coulibaly växte upp, samt i Fleury-Merogis söder om Paris och i Epinay-sur-Seine, norr om staden, skriver franska tidningar på morgonen.

Totalt mördades 17 människor i förra veckans attacker och tre gärningsmän dödades av polisen i fredags eftermiddag.

I dag planerar USA:s utrikesminister John Kerry - vars regering fick kritik för sin frånvaro under söndagens miljonmarsch för yttrandefrihet - att lägga ner kransar vid Charlie Hebdos lokaler och vid den judiska butiken.

ARTIKELN HANDLAR OM