Tonåringar på brottsturné: Det kommer inte sluta bra

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Polisen i USA jagar ett tonårspar på brottsturné.

Nu uppmanas Dalton Hayes, 18, och Cheyenne Phillips, 13, att ge upp.

– Annars kommer det inte sluta väl, säger sheriff Norman Chaffins.

Polisen i Kentucky, South Carolina och Georgia jagar den unga duon som tros vara beväpnade. De misstänks också ligga bakom en rad bilstölder. Tonåringarna ska också använda sig av stulna checkar under sin brottsturné, skriver AP.

Den 3 januari försvann de från sina hem i Kentucky och har sedan dess gäckat polisen.

”Blir desperata”

Sheriffen i deras hemkommun, Grayson County, säger till AP att deras beteende blir allt farligare.

– Eftersom de inte har någon inkomst så kommer de bli desperata, säger sheriff Norman Chaffins till AP.

Polisen tror att de flydde undan Dalton Hayes problem på hemmaplan. 18-åringen skulle den 5 januari ställas inför rätta för bland annat tidigare begångna inbrott och stölder.

Två gånger ska de ha lyckats fly undan polisen i hemstaten Kentucky innan de försvann söderut. En gång kraschade de bilen de färdades i men lyckades gömma sig i skogen och sedan försvinna i ett annat stulet fordon.

Vädjar till paret

Dalton Hayes mamma berättar att ungdomarna varit ett par under tre månader, först utgav sig Cheyenne Phillips för att vara 19 år gammal.

– Cheyenne skrev checkar och köpte cigaretter, så jag hade ingen anledningen att tro att hon inte var 19 år, säger Hayes mamma Tammy Martin till AP.

Hon berättar att när hennes unga ålder uppdagades var det redan för sent:

– Då var min son redan kär i henne.

Hon vädjar nu till paret att komma hem.

Stal bil med vapen

Men den senaste tiden har de setts i Georgia där de stal en bil med två vapen i från en uppfart och polisen är rädda att det kommer få ett olyckligt slut.

– Det kommer att komma en punkt då vi inte längre kan se på honom som en 18-årig kille, utan vi kommer att se på honom som någon som stulit tre bilar, en med två vapen i. Och det här kommer inte sluta väl för någon av dem om de inte ger upp, säger Norman Chaffins till AP.

– Det här är inte en lek för oss.

FAKTA

Påminner om Bonnie & Clyde

Bonnie Elizabeth Parker och Clyde Chestnut Barrow var ett kriminellt par som rånade butiker och bensinstationer på landsbygden i USA. De var verksamma på 1930-talet och var en del av Barrowgänget. Deras rån var ofta illa genomtänkta och de tvingades gå tomhänta från dem. Senare dödades nio poliser av Barrowgänget. 1934 tog deras flykt undan rättvisan slut – båda dödades i en skottlossning i Louisiana.

Källa: Wikipedia

ARTIKELN HANDLAR OM