Här går han till attack mot riksbankchefen

1 av 2
NYHETER

Här går den högerpopulistiske partiledaren till attack mot den ukrainske riksbankschefen Valeriia Gontareva - och slänger sedlar mot talarstolen.

Politikern kallade Gontareva för "bedragare" efter att hon varnat för en finansiell kollaps.

Nu kontrar riksbankschefen - och utreder politikern för penningförfalskning.

Riksbankchefen Valeriia Gontarevas varning för en total kollaps av landets ekonomi har väckt ilska i Ukrainas parlament.

Ukraina behöver vidta omedelbara åtgärder för att komma ur den "fullskaliga finanskris" som just nu råder i landet, enligt Gontareva.

”Fullskalig finanskris”

Ett år av revolutioner och krig med pro-ryska separatister, i samband med en utbredd korruption, har gjort att den ukrainska valutan hryvnia dumpats till rekordlåga nivåer.

– Vi måste agera fort. Vi är inne i en fullskalig finanskris som bara kan besegras med aktiva åtgärder, budgetbesparingar och finansiellt stöd utifrån, sa hon.

Under hennes tal i parlamentet i fredags anklagades hon för att vara en "bedragare" av ledaren för Radikala Partiet, Oleh Ljasjko. Under talet gick han fram mot talarstolen och kastade sedlar mot riksbankschefen.

Kan bli anmäld

– Den här bedragaren borde sitta i fängelse!, skrek Ljasjko.

Men hans attack lyckades inte tysta riksbankschefen. Hon uppger, enligt flera nyhetsmedier, att hon kommer att undersöka om sedlarna är äkta. Om inte, planerar hon att anmäla partiledaren för penningförfalskning.

ARTIKELN HANDLAR OM