36-åring födde fyrlingar - dog

Familjetragedi bara timmar efter födseln

1 av 3 | Foto: AP
Erica Morales dog efter att fött fyrlingar.
NYHETER

Erica Morales, 36, och hennes man Carlos försökte få barn i flera år.

Efter provrörsbefruktning blev Erica till slut gravid och i veckan födde hon fyrlingar – men dog själv strax efter förlossningen.

Hennes bästa vän har nu startat en insamling för barnen och har på en dag fått ihop över 60 000 dollar.

36-åriga Erica Morales och hennes make Carlos har under de senaste åren försökt få barn. I ett sista desperat försök förra året blev Erica äntligen gravid, efter provrörsbefruktning, så kallad IVF.

Oklar dödsorsak

I tisdags kördes Erica Morales i ilfart till sjukhuset med ett blodtryck på 190/90. Hennes fot hade svullnat upp kraftigt och en läkare lade in henne.

– Han har sagt att jag ska vara inlagd till förlossningen, skrev hon på Facebook i veckan.

Och så i fredags, en månad innan utsatt datum, födde hon fyrlingar, tre flickor och en pojke, på sjukhuset Banner Good Samaritan Hospital i Phoenix, Arizona. De fyra barnen, Carlos Jr, Paisley, Tracy, och Erica var alla pigga och friska.

Men fredagens fyrdubbla lycka för familjen Morales slutade i en ofattbar tragedi. Bara timmar efter förlossningen avled Erica innan hon hann träffa sina nyfödda barn.

Dödsorsaken, som i nuläget är oklar, utreds nu av läkarna på sjukhuset.

”Fick aldrig hålla dem och aldrig se dem”

Händelsen har uppmärksammats stort i medier över hela världen.

– Det är så svårt att fatta för hon kämpade så hårt för att få barn. Nu kommer hon aldrig att få borsta deras hår,hålla deras händer, vara med när de gifter sig. Hon fick aldrig hålla dem och aldrig se dem, säger Erica Morales kusin Nicole Todman till Fox 10.

– Vi får komma ihåg henne och får berätta för hennes barn vem hon var. Vi måste se till att de får veta vilken underbar person hon var och hur mycket hon ville ha dem och hur mycket hon älskade dem, säger hon.

Nicole Todman har nu startat en insamling till förmån för Ericas make, Carlos Morales, som nu måste ta hand om och uppfostra de fyra barnen själv.

”Den mest ofattbara tragedi”

På internetsajten kan man läsa: ”Min bästa vän och hennes man har försökt få barn de senaste åren och med sin läkares hjälp blev de välsignade, inte med ett barn utan med fyra, men med välsignelsen kom också den mest ofattbara tragedi. Min bästa vän gick förlorad.”

Efter en dag har Nicole Todman lyckats samla in omkring 60 000 dollar till familjen.

ARTIKELN HANDLAR OM