”Lyxfällan”-kvinna dömd till tre års fängelse

1 av 4 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Den 27-åriga kvinnan, och tidigare ”Lyxfällan”-deltagaren knivhögg exsambon i ryggen utanför ett gym på Södermalm i Stockholm.
NYHETER

"Lyxfällan"-kvinnan knivhögg sin exsambo på ett gym i Stockholm.

I ett sms innan attacken skrev hon: "Jag ska döda dig."

I dag dömdes hon till tre år och tre månaders fängelse för grov misshandel.

Den 27-åriga kvinnan, som tidigare deltagit i dokusåpan "Lyxfällan", gick till attack mot sin exsambo utanför ett gym på Södermalm i Stockholm den 2 september i fjol. Kniven träffade den tidigare partnern i ryggen.

Skickade sms innan attacken

Innan kvinnan knivhögg sin exsambo i ryggen skickade hon ett hotfullt sms:

”Jag ska döda dig, inte ens din mamma kommer att sakna dig."

Polisen kunde gripa ­kvinnan i direkt anslutning till brottet och hon häktades senare av Stockholms tingsrätt.

Kvinnan åtalades misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel och dömdes i dag för grov misshandel. Kvinnan hade inte haft direkt uppsåt att döda, enligt rätten. Hon ska betala skadestånd till exsambon med 82 000 kronor.

Anklagade exsambon för misshandel

Kvinnan har gjort sig skyldig till ytterligare ett brott då hon, i september 2014, anklagade exsambon för att ha misshandlat henne under hösten 2011.

Enligt kvinnan ska han ha sparkat henne och slagit henne med ett basebollträ. En förundersökning om kvinnofridskränkning inleddes mot sambon.

Men kvinnan ljög, menar tingsrätten, som dömer henne för falsk tillvitelse.

"Lyxfällan"-kvinnan nekar till brott. Hon medger att hon anklagat sambon för misshandel, men vidhåller att hon talat sanning.

Kvinnan nekar också till anklagelserna om grov misshandel. Hon har medgett att hon högg exsambon med en kniv i ryggen, men att det skedde i nödvärn.

Kommer förmodligen att överklaga

Kvinnans advokat, Staffan Uvabeck, är nöjd över att rätten släppte misstankarna om mordförsök, men anser att straffvärdet borde ha varit "väsentligt lägre". Han uppger också att domen om falsk tillvitelse "definitivt skall ogillas".

– Med största sannolikhet kommer domen att överklagas även om den i vissa delar var en framgång, skriver han i ett sms.

Misshandeln, och till viss del den falska tillvitelsen, är av sådan art att annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga, skriver rätten i domen.

Kvinnan har, enligt rätten, inte begått de åtalade gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning och ska inte överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

ARTIKELN HANDLAR OM