Stor porrhärva på väg att nystas upp

1 av 3
NYHETER

Dennies Pettersson, 41, skickade ut hundratals krav till personer som han påstod hade porrsurfat med sina mobiler.

Totalt misstänks han och hans kumpaner på detta sätt ha fått in över två miljoner kronor.

Igår inleddes rättegången mot Pettersson och hans porrliga.

”Ni har via er mobiltelefon besökt en internetsida och inte betalat för medlemskap (...) Filmscenen som ni laddat ner utan tillstånd är horny_handyman_membersonly (...) Rättighetshavaren kräver Er omgående på ersättning för den olagliga nedladdningen med 950 kr”

Så står det på ett av de hundratals skadeståndskrav som 41-årige affärsmannen Dennies Pettersson och hans fem kumpaner skickat ut till svenskar runt om i landet.

Hotfulla sms

De mottagare som inte betalat för den påstådda nedladdningen av porrklippet har, enligt åtalet, efter flera hotfulla påminnelser hängts ut som porrsurfare på Petterssons hemsidor.

Hoten har, enligt det mycket omfattande åtalet, kommit dels per sms och dels per brev. Aftonbladet har tidigare rapporterat om Pettersson och hans bolag J.D. Finance, som även har kallat sig Grossen Öland AB, Dquera AB och Arcade World SA, och hoten.

Bara Skånepolisen utredde omkring 1 000 anmälningar mot företagen. I ett hotfullt sms som skickades ut till de påstådda surfarna stod att företaget kommer: ”offentliggöra namnen på alla som inte har betalat sina krav. Vill ni undvika publicering på vår porrvarningslista gå då till sidan (...) och betala ert krav till J.D. Finance inom 7 dagar”.

”Unika sätt att tjäna pengar på”

Nu åtalas 41-årige Dennies Pettersson för flera fall av grov utpressning, försök till grov utpressning och grovt förtal. Han nekar till brott.

De fem medåtalade, fyra män och en kvinna, åtalas för liknande brott och medhjälp till brottsligheten.
Enligt åtalet i Malmö tingsrätt betalade offren över 2,2 miljoner kronor till ligan varav 1,8 miljoner hamnade hos Pettersson.

Dennies Pettersson har i en intervju med Aftonbladet kraftigt förnekat att hans verksamheter skulle vara olagliga.

– Jag är en entreprenör som kommer på unika sätt att tjäna pengar på, sa han i intervjun ifjol.

Gjort motanmälan

Pettersson har även anmält alla de som polisanmält honom i den nuvarande härvan. Genom att göra en motanmälan om falsk tillvitelse vill Pettersson tvinga polisen att kolla upp de påstådda porrsurfarnas teleoperatörer för att visa att de har laddat ner hans filmer på sajten.

Affärsmannen Dennies Pettersson har aldrig dömts för bedrägeri men han har, enligt polisen, varit inblandad i flera misstänkta härvor de senaste 10–15 åren.

Rättegången mot honom och hans kumpaner inleddes i dag i Malmö tingsrätt.

ARTIKELN HANDLAR OM