Elev knivskuren i halsen på skola

1 av 4
NYHETER

SVENLJUNGA/STOCKHOLM. Inför elever och personal på skolan knivskars den 15-årige pojken i halsen.

Till slut lyckades lärare avstyra bråket och polisen fick tag på den misstänkte gärningsmannen.

– Han är gripen nu, misstänkt för grov misshandel, säger Björ Blixter vid polisen i Västra Götaland.

Vet du mer om händelsen? Kontakta Aftonbladet!

Det var strax före lunch som ett bråk urartade på Mogaskolan i Svenljunga utanför Borås. En 15-årig högstadieelev ska ha attackerats av en före detta elev, född 1998. Ambulans och ambulanshelikopter larmades till platsen, och eleven fördes till sjukhus.

– Han ska vara utom fara enligt de uppgifter jag har fått, det handlar inte om någon allvarligare skada, säger Fredrik Hellsten, förvaltningschef på Svenljunga kommun.

Hör vän till misstänkt

Vittnen kunde snabbt peka ut den misstänkte gärningsmännen, och drygt en timme efter knivskärningen hade polisen gripit honom och tagit en kniv i beslag. Han är nu misstänkt för grov misshandel.

Senare på eftermiddagen togs även en kompis till den misstänkte gärningsmannen in till förhör.

– Man pratar med honom. Han är inte utpekad som misstänkt, utan hörs upplysningsvis. Det finns inget som tyder på att han skulle ha varit medbrottsling, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Inga tidigare bråk

När Aftonbladet besöker skolan är den tom på elever. Lärare och rektorer sitter i konferensmöte och utöver dem är det bara ett gäng pensionärer som använder gympasalen till att spela inomhuscurling på plats. Eleverna har åkt hem och av det blodiga bråket syns inga spår.

– Rektorerna var ute och informerade eleverna om händelsen. De uppmanade dem också att kontakta sina föräldrar, annars blir de snabbt oroliga. Efter det mötet passade det bra att eleverna tog skolbussen hem, säger Fredrik Hellsten på Svenljunga kommun.

Hur har eleverna tagit det?

– Med god fattning. Sen får vi fortsätta jobba med den här händelsen framöver, det kommer att finnas elever och barn som har behov av att prata mer om det som hänt.

Vad exakt var det som hände?

– Detaljerna om bråket har jag inte, så jag vågar inte säga exakt vad som hände. Men det har inte varit några bråk tidigare med de här personerna som jag känner till.

ARTIKELN HANDLAR OM