Gripna tonårsduon: ”Skulle tagit bussen”

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Dalton Hayes, 18, och Cheyenne Phillips, 13, greps efter att ha flytt rättvisan.

Allt de ville vara att komma bort från Cheyennes famij.

– Vi skulle ha tagit bussen i stället, säger Dalton Hayes.

Aftonbladet har i flera artiklar berättat om Dalton Hayes och Cheyenne Philips från Kentucky – de amerikanska tonåringarna som var på flykt undan rättvisan i över två veckor och som jämfördes med det kriminella paret Bonnie och Clyde. Vid flera tillfällen lyckades paret undkomma polisen, både genom att köra ifrån dem och genom att gömma sig.

Den 17 januari greps de efter att ha blivit upptäckta när de sov i en bil i Panama City i Florida. Nu ger Dalton Hayes sin egen version av vad som hände.

– Allt jag behövde göra var att be henne att gå hem, så hade inget av det här hänt. Men det är svårt att säga åt någon som blir slagen hemma att bege sig hemåt, säger Hayes till Panama City News Herald och fortsätter:

– Jag skulle göra samma sak igen... Men om jag kunde gå tillbaka så skulle jag ha betalat för att åka buss istället för att stjäla bilar.

Nekar till anklagelser

Anklagelserna riktar sig mot Cheyenne Phillips far, Shawn Phillips. Till nyhetsbyrån AP säger han att anklagelserna är rent struntprat.

– Alla som känner oss vet bättre. Min familj är välrespekterad i vårt samhälle, säger han till AP.

Daltons Mamma säger att hon inte vet något om Cheyenne familj, men har tidigare sagt:

– Hon var här nästan hela tiden. Jag hade aldrig gissat att hon bara vara 13 år.

Anklagas för flera brott

Anklagelserna mot Dalton kommer att tas upp vid ett senare tillfälle. Just nu ligger fokus på de två ungdomarna och då främst Dalton Hayes.

Han anklagas för att ha stulit ett flertal bilar, använt förfalskade checkar och för att ha fört bort den 13-åriga Cheyenne Phillips. Hayes menar att han inte kände till Cheyennes låga ålder förrän bara ett par dagar innan de försvann.

Även Cheyennes mamma är inblandad i historien och under tisdagen satt hon i häkte, anklagad för att ha hämtat sin dotter från faderns hus. Pappan har haft vårdnaden över dottern.

Dalton och Cheyenne kunde gripas under kontrollerade former. I en av bilarna de stulit fanns vapen och polisen har varit rädda för att paret skulle bli våldsamma. Inget tyder i nuläget på att de har använt vapnen eller på annat sätt fysiskt skadat någon person.

FAKTA

Påminner om Bonnie & Clyde

Bonnie Elizabeth Parker och Clyde Chestnut Barrow var ett kriminellt par som rånade butiker och bensinstationer på landsbygden i USA. De var verksamma på 1930-talet och var en del av Barrowgänget. Deras rån var ofta illa genomtänkta och de tvingades gå tomhänta från dem. Senare dödades nio poliser av Barrowgänget. 1934 tog deras flykt undan rättvisan slut – båda dödades i en skottlossning i Louisiana.

Källa: Wikipedia

ARTIKELN HANDLAR OM