Försvunnen jägare hittad död i bil

NYHETER

En 51-årig jägare som varit försvunnen i Värmland sedan den tredje januari har påträffats död.

Polisens skoterpatrull hittade mannen i översnöad i sin bil.

– Bilen var helt översnöad och där i satt en avliden man som vi identifierade som den saknade, säger vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström.

Ingen hade sett till den 51-årige jägaren från Gräsmark i Värmland sedan den 3 januari. Men att han försvann ut på långa jaktturer var inget ovanligt så det dröjde till i lördags innan han anmäldes försvunnen till polisen i Värmland som då inledde sökandet efter mannen.

Efter att polisen och frivilliga under gårdagen påbörjat skotersökande på de små igensnöade grusvägarna i sökområdet påträffades mannen död vid 15-tiden i eftermiddags i ett område mellan Gräsmark och Lekvattnet.

Ingen misstanke om brott

– En av polisens snöskoterpatruller hittade bilen helt översnöad. Det är 70 centimeter snö på grusvägen som bilen stod på och den var väldigt översnöad. När vi polispatrullen grävt fram bilen ser man att det sitter en avliden man i bilen som identifieras som den saknade, säger Jan-Åke Sjöström vid Värmlandspolisen.

Finns det någon misstanke om brott?

– Nej det finns det inte i nuläget. Det vi gör nu är att vi håller på att ploga fram vägen för att ta hand om kroppen och göra en undersökning av platsen.

ARTIKELN HANDLAR OM