Rånvåg mot äldre i Örebro: "Kör en räd"

NYHETER

Det pågår en rånvåg mot äldre i Örebro.

Bara under dagen har tre äldre personer rånats. Polisen misstänker att det rör som en organiserad grupp.

– Det är förmodligen någon form av gärningsmannakonstellation som kör en räd, tyvärr, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen är på jakt efter en misstänkt rånarliga som slagit till mot äldre i Örebro. Under eftermiddagen och kvällen har tre äldre personer blivit utsatta för rån i hemmet.

Den första händelsen skedde mitt på dagen i stadsdelen Vivalla. Två kvinnor smet in i ett hus när en 85-årig man var ute och skottade. Han upptäckte dem och gick in för att försöka köra ut dem när en man dök upp. Ägaren till bostaden och mannen hamnade i en dispyt och i samband med det blev han av med sin plånbok.

”Samma konstellation igen”

Sex timmar senare blev ytterligare en 85-åring rånad i sitt hem på Tengvallsgatan.

– Det är förmodligen samma konstellation som dyker upp igen. En granne ser tre personer, två kvinnor och en man, rusa nerför trapporna och hon upptäcker en id-handling till en granne liggande i trappan. När hon kommer upp till grannen så har han också blivit utsatt för stöld i bostaden, säger Dan Sööder vid Örebropolisen.

”Mitt uppe i undersökningen”

Ytterligare en äldre man, 90 år, blev under dagen utsatt för ett rån. Där var det en ensam gärningsman, men polisen utesluter inte att även det härrör från samma liga.

– Jag tror det här är utstuderat.

Är det vanligt att tre äldre rånas på så här kort tid?

– Nej det är förmodligen någon form av gärningsmannakonstellation som kör en räd, tyvärr, säger Dan Sööder.

Har ni några spår efter rånarna?

– Jag kan inte uttala mig om det just nu då jag inte vet det. Vi är mitt uppe i undersökningen på plats nu.

ARTIKELN HANDLAR OM