Madde och Chris okända skatteskulder

Chris förnekar: ”Följer alla skattebestämmelser”

1 av 4
NYHETER

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill krävs på skatteskulder i USA, skriver Expressen.

Totalt handlar det om närmare 365 000 kronor.

Nu svarar kungahuset.

”Självklart följer jag alla skattebestämmelser. Min fastighetsskatt hanteras av ombud och är nu reglerad”, säger Christopher O'Neill enligt ett pressmeddelande.

Dokument från New York Citys skattekontor visar att Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill inte har betalat fastighetsskatt för sin lägenhet i staden sedan man köpte den 2013, skriver den tyska tidningen Bunte, enligt Expressen.

Skulden uppgår till 15 000 kronor och paret delar på skulden eftersom de äger lägenheten tillsammans.

“Självklart följer jag alla skattebestämmelser. Min fastighetsskatt hanteras av ombud och är nu reglerad. Den 14 januari 2015 upphävde staten New Yorks skatte- och finansförvaltning ett tidigare skattekrav, efter att de konstaterat att ett fel begåtts. Uppgifterna kring min fastighetsskatt i dagens medier stämmer därför inte.”,  säger Christopher O'Neill enligt ett pressmeddelande.

Tre olika skulder

Chris O'Neill har dock ekonomiska problem på flera håll i USA. Han har tre olika skatteskulder på totalt 350 000 kronor.

I ett av ärendena har delstaten New York utfärdat en dom som gör att skattemyndigheten kan utmäta tillgångar och lägga beslag på inkomst.

Hovet vill inte kommentera uppgifterna till Expressen.

– Som vi tidigare har meddelat är lägenheten i New York en privat investering som inte har något med prinsessans officiella plikter att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM