Kvinna fastnade på grind – hittades död

Foto: Läsarbild
Kvinnan fastnade på stängslet och hittades först många timmar senare. Då var hon död.
NYHETER

En kvinna i 40-årsåldern hittades i dag död på en hög grind i Norrköping.

Kroppen hängde på platsen i flera timmar.

– Det här verkar vara en makaber olyckshändelse. Hon har blivit hängande och dött på platsen, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Östergötland.

Vid tretiden på torsdagseftermiddagen slår en privatperson larm efter att ha hittat en död kvinna hängande på en hög grind vid en inhägnad i Norrköping, en händelse som nt.se var först att berätta om.

– Det är en kvinna i 40-årsåldern som avlidit. Hon har antagligen försökt att gena över det här stängslet, eller grinden, och fastnat, säger Fredrik Kliman.

Kroppen var täckt av snö och polisen tror att hon hängt där sedan natten eller tidig morgon.

– Det styrks av snön på kroppen, att läkare slagit fast att dödsfallet inte inträffat nyligen, men också att en annan förbipasserande noterat att det varit något på grinden redan vid nio-tiden på morgonen. Man trodde då inte att det var en människa, utan en docka eller något, säger Fredrik Kliman.

Hittades centralt i Norrköping

Den avlidna kvinnan ska nu obduceras för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

– Men vi misstänker inget brott. Det här verkar vara en makaber olyckshändelse. Hon har blivit hängande och dött på platsen, säger Fredrik Kliman.

Kroppen hittades på ett stängsel i närheten av ett spårområde vid Järnvägscentrum i Norrköping. Innanför stängslet ligger ett industriområde.

Kvinnan är hemmahörande i Norrköping och polisen har underrättat anhöriga.

ARTIKELN HANDLAR OM