Sexförbrytare greps efter tunga beviset

NYHETER

En kvinna attackerades av en sexförbrytare förra året.

Hon bet av en bit av mannens tunga och han flydde.

Mannen kunde gripas – då kvinnan sparat tungbiten.

Det var i januari förra året som en 28-årig kvinna attackerades av en sexförbrytare i Dunstable i det brittiska grevskapet Bedfordshire. Mannen tryckte in sin tunga i kvinnans mun. Hon försvarade sig och bet av en bit av hans tunga, skriver Daily Mail.

Samtidigt som mannen flydde spottade kvinnan ut tungbiten och sparade den för att ge till polisen.

– Jag slogs med honom så mycket jag kunde och ville lämna så många spår som möjligt på både min och hans kropp för att visa att det var mot min vilja. Jag vill samla så mycket bevis som möjligt – under naglarna, genom att bita hans tunga – så att polisen kunde få tag på honom, säger kvinnan enligt den brittiska tidningen.

Dömdes till vård

Den 28-åriga förövaren antastade ytterligare en kvinna samma dag.

Två månader senare greps mannen men friades först från aklagelserna om tre brott. Men efter att polisen jämfört dna från den avbitna tungan med 28-åringen så kunde han bindas till brotten mot de två kvinnorna.

Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård. På sjukhuset Oak Tree Manor i Essex har han fällt sexistiska kommentarer mot kvinnliga vårdare och pratat nedsättande om manliga.

Vägrar leva i rädsla

Kvinnan som utsattes för attacken och bet av tungan traumatiserades svårt av händelsen, men hon vägrar att se sig som ett offer.

– Jag kan inte leva mitt liv med kostant rädsla, då vinner människor som han, säger kvinnan och fortsätter:

– Jag vet att han är svårt sjuk och är glad att han är på sjukhus. Förhoppningsvis kan ha bli bättre och i framtiden starta om sitt liv, precis som jag hoppas göra nu.

ARTIKELN HANDLAR OM