Här minglar Löfven med världshöjdarna

1 av 9 | Foto: Lotte Fernvall
Statsminister Löfven vid middagen Turm Hotel Victoria i Davos.
NYHETER

DAVOS. Stefan Löfven avrundade en lång mötesdag med att skåla med delegater från Världsekonomiskt forum.

Mingel och middag hölls på ett hotell ett par kilometer från kongressområdet.

Statsministern anlände till det lilla alpsamhället på torsdagseftermiddagen. Det var premiär för honom vid World Economic Forum, en sammanslutning som lockar cirka 2500 toppar från politik, näringsliv och akademi.

"Man pratar informellt"

Under dagen träffade han en rad kända och mindre kända delegater. Bland annat deltog han i ett slutet sammanträde där ett 40-tal personer diskuterade framtidsutmaningar såsom energiförsörjning och klimathot.

– Det var väldigt bra. Regeln för mötet är att man pratar informellt och utan risk för att bli citerad. Man delar med sig och utbyter erfarenheter. Jag lyfte energifrågan ur ett säkerhetsperspektiv. Det är aktuellt inte minst på grund av det som händer i Ukraina, säger Löfven.

En rad möten skedde också öga mot öga.

Bland annat träffade Stefan Löfven den benin-franskättade sångerskan Angelique Kidjo som är Unicefs ambassadör för utbildningsfrågor och Christine Lagarde som är chef för den Internationella Valutafonden.

Mingel och middag avslutade

På väg till ett av sina möten sprang Löfven dessutom på en gammal bekant, förre utrikesministern Jan Eliasson (S), nu FN:s vice generalsekreterare.

Dagen avrundades med en middag på Turmhotel Victoria en bit bort från själva kongressområdet. Där deltog både politiker, företagare och forskare. Stefan Löfven minglade och samtalade för att sedan slå sig ned till bords när det blev dags för middag.

ARTIKELN HANDLAR OM