Flicka jagas för fräck diamantkupp

NYHETER

Hon lyckades stjäla ett halsband värt 38 miljoner kronor.

Nu jagar polisen i Hongkong en flicka i 13-årsåldern.

Flickan i 13-årsåldern fastnade på övervakningskamera.

Flickan kom tillsammans med tre vuxna, två kvinnor och en man, in i juvelbutiken i Hongkong. Medan de vuxna tittade på smycken lyckades flickan komma över en nyckel som förvarades i en låda som hon sedan låste upp ett skåp där ett halsband värt 38 miljoner kronor förvarades.

Fångades på film

Halsbandet är gjort i guld med över 30 diamanter, skriver AFP.

– De tre vuxna utgav sig för att vara storspenderare och krävde personalens uppmärksamhet när de ville se smycken för att avleda de anställdas uppmärksamhet, säger en poliskälla till South China Morning Post.

Flickan fångades på övervakningskamera när hon lämnade lyxbutiken som uppges ligga i ett av Hongkongs köpcenter, skriver AFP.

Jagas av polis

Samtidigt som flickan hoppade in i en taxi stannade hennes vuxna kumpaner kvar i gallerian men hann försvinna innan stölden upptäcktes av butikens personal, skriver SCMP.

Nu jagar polisen flickan som uppges vara 140 centimeter lång, mellan 12 och 14 år gammal och som på bilderna från övervakningskameran var klädd i en grå munkjacka samt svarta byxor och skor. Polisen ska också ha skärpt kontrollerna vid Hongkongs gränser då de misstänker att tjuvarna bakom den fräcka kuppen kommer försöka lämna staden, skriver SCMP.

ARTIKELN HANDLAR OM