Kvinna hittad död i fjärd

1 av 7
NYHETER

Polis har hittat en tidigare saknad kvinna i Sigtuna.

Kvinnan i 40-årsåldern hittades död i vattnet – med en mobiltelefon i handen.

– Det föreligger anledning att anta att brott har begåtts, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Vet du mer om försvinnandet? Kontakta Aftonbladet

Under fredagkvällen försvann en person från sitt hem i Sigtuna. Men inte förrän vid 12-tiden under lördagen larmades polisen och ett sökpådrag sattes i gång.

En väninna till kvinnan hade blivit orolig och larmat polisen.

– Den här anmälaren ringde oss då hon inte hade avhört sin väninna, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen

Försvunnen kvinna

Polisen valde att inte gå ut med signalement eller ens ålder och kön på den försvunne, men tidiga uppgifter till Aftonbladet uppgav att det rörde sig om en försvunnen kvinna. Hon ska enligt uppgiftslämnaren haft en mobiltelefon i handen när kroppen hittades.

Polisen har inte kunnat bekräfta uppgifterna om mobiltelefonen, men har har gått ut med att en kvinna hittats i vattnet i Sigtunafjärden.

– Vi jobbar på som vi alltid gör när det är misstanke om brott, säger Sven-Erik Olsson.

Person gripen

En uppgiftslämnare uppgav även att en man har gripits i samband med kvinnans försvinnande, vilket senare också bekräftades av polisen.

Sven-Erik Olsson vill inte lämna några detaljer om vare sig den döde eller den gripne förutom att de båda är i 40-årsåldern.

– Vi håller på att prata med folk som kan ha något att säga om det inträffade, säger Sven-Erik Olsson.

Under lördagskvällen hölls förhör med mannen av Norrortspolisen och den misstänkte blev också anhållen. Han uppges inte ha varken medgivit eller förnekat brott.

– Vad jag förstått är det inte så mycket alls som sagts under förhöret. Han har i alla fall fått reda på varför han är här, säger Mikael Berge, biträdande stationsbefäl vid Norrortspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning rörande mord alternativt dråp.

ARTIKELN HANDLAR OM