Pojke åt matrester på Burger King – och blev misshandlad

NYHETER

En syrisk flyktingpojke åt av en kunds matrester på en Burger King-restaurang i Istanbul tidigare i veckan.

Då slog restaurangchefen pojken så att han började blöda.

Ögonvittnen har rasat mot restaurangkedjan, som nu har avskedat den anställde som utförde misshandeln.

Ett syriskt flyktingbarn blev tidigare i veckan slaget på en Burger King-restaurang i Istanbul, skriver The Independent.

Incidenten inträffade på kedjans restaurang i Şirinevler i Istanbul. Det var en chef vid restaurangen som utförde misshandeln på pojken – för att han åt av en kunds matrester.

Har avskedat den anställde

Händelsen chockade ögonvittnen, som har rasat mot restaurangkedjan och lagt upp bilder på nätet där man kan se hur barnet sitter intill några servetter med blodfläckar på.

Förbipasserande människor stannade till för att hjälpa pojken.

En talesperson för Burger King har sagt att den är medveten om incidenten och att den anställde person som slog pojken har blivit avskedad, skriver The Independent.

Även Hürriyet Daily News skriver att chefen vid restaurangfilialen har fått sparken efter attacken mot pojken. Detta ska ha sagts i fredags i ett uttalande av TAB Food, som är licensinnehavare för Burger King i Turkiet.

"Denna incident är oacceptabel"

Till The Independent sa talespersonen att den anställdes handlingar inte reflekterar vare sig restaurangkedjans eller den specifika restaurangens värderingar.

I uttalandet sades bland annat följande, enligt Hürriyet Daily News:

– Som TAB Food meddelar vi med stor sorg att en olycklig incident inträffade vid en av våra restaurangers underavdelningar i Şirinevler. Vi skulle vilja anföra att denna incident är oacceptabel för oss och att vår underavdelning avslutade den förutnämnde chefens anställningskontrakt.

När Burger Kings talespersoner fick frågan om företaget skulle ge det syriska barnet någon kompensation för incidenten sa de att avskedandet av den anställde var tillräckligt för situationen.

– Vi har nästan 10 000 anställda. Det är tillräckligt att avsluta arbetskontraktet för personen i fråga, sa en talesperson.

ARTIKELN HANDLAR OM