Mamma och barn fastnade – i mangel

Foto: ROGER NILSSON
NYHETER

På söndagseftermiddagen fastnade en mamma och hennes barn – i en mangel.

Räddningstjänst kallades till plats och mamman och barnet fick föras från platsen med ambulans efter att ha blivit befriade från anordningen.

– Det var en traumatisk händelse för mamman och barnet, säger Johan Nordin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Räddningstjänsten i Gävle fick klockan 17:18 på söndagseftermiddagen larm om att en mamma och hennes barn hade fastnat i en mangel.

– Vår insats blev ganska kortvarig. Vi kom dit och öppnade upp där barnet satt fast. Mamman hade precis tagit sig loss själv. Barnet kom loss ganska snabbt, säger Johan Nordin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Oklart hur det gick till

Händelsen inträffade i en gemensam tvättstuga och när räddningstjänsten larmades fanns mycket folk på plats vid mangeln, enligt Johan Nordin. Personen som ringde räddningstjänsten var dock inte inblandad i händelsen.

– Hur olyckan har gått till är det ingen som har kunnat svara på riktigt. Mamman var lös när vi kom fram, men barnet satt fast. Det är bara spekulationer kring hur det kan ha gått till, säger Johan Nordin.

"En traumatisk händelse"

Hur gammalt barnet är eller hur skadeläget för mamman och barnet ser ut kan han inte svara på.

– Det var en traumatisk händelse för mamman och barnet. Skadorna vet jag inte exakt, men båda transporterades med ambulans därifrån, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM