Sigtunaparet hade ansökt om skilsmässa

1 av 5
NYHETER

I lördags hittades en kvinna i 40-årsåldern död i en vak och hennes man anhölls misstänkt för mord.

Under måndagen fick tingrätten in deras skilsmässoansökan – vilket nu undersöks som ett möjligt motiv.

– Vi känner till att den är inkommen. Vi tittar på allt som kan vara av intresse i utredningen, säger åklagare Eva Twengström.

En väninna hade vid lunchtid i lördags larmat polis då hon inte hört av kvinnan i 40-årsåldern sedan fredagskvällen. Källor till Aftonbladet har uppgett att kvinnan hade stämt träff med sin man, som hon några månader tidigare hade separerat från.

Ett stort sökpådrag sattes i gång i Sigtuna och dykare hittade vid 16-tiden kvinnans kropp i en vak vid en brygga i Sigtunafjärden.

Samtidigt greps kvinnans man, också han i 40-årsåldern. Han anhölls sedan skäligen misstänkt för mord.

Postades i fredags

Under måndagen har Attunda tingsrätt tagit emot parets gemensamma ansökan om skilsmässa. Av allt att döma hade den lagts på brevlådan i fredags, enligt tingsrättens handläggare Amal Stephan.

Hade den lämnats in sent på fredagen vid tingsrättens lokaler hade den stämplats redan då, eller med fredagens datum i efterhand.

Åklagare Eva Twengström känner till att ansökan nått tingsrätten under måndagen – och att den är en del av den pågående förundersökningen.

– Det är inte alltid så att det mest uppenbara är det som stämmer. Vi försöker vara så öppna och breda i vår undersökning som det bara går, säger hon.

Enligt ansökan hade både den mordmisstänkta mannen och det kvinnliga offret undertecknat papprena redan i mitten av december, men då den stämplats som inkommen först 26 januari har den sannolikt postats i fredags eller sent på torsdagen.

På sin Facebook-sida har kvinnan tidigare uppgett att de båda har separerat och att hon flyttat till en annan ort.

Endast skäligen misstänkt

Mannen är fortfarande anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Men senast på tisdag klockan 12.00 måste åklagare Eva Twengström fatta beslut om han ska begäras häktad eller inte.

– Detta var ju något som hände under jourtid och jag sitter och läser in mig på ärendet nu. Jag har haft möte med polisen där jag gett dem olika direktiv och jag förväntar mig någon slags redovisning under dagen och morgondagen (läs: tisdag). Det är en fortlöpande process och händer nya saker hela tiden, säger Twengström.

Hon kan inte svara på om det kommer att finnas anledning att ändra på misstankegraden innan mannen ska begäras häktad eller släppas fri.

Aftonbladet söker mannens försvarare Solveig Sörlien.

ARTIKELN HANDLAR OM