Man skjuten i södra Stockholm

1 av 4 | Foto: P-O SÄNNÅS
Polisens tekniker vid brottsplatsen.
NYHETER

Polisen larmades till skottlossning i Hagsätra i södra Stockholm.

På plats hittades en skjuten man.

– Det är en pågående insats där vi söker den som gjort det och reder ut vad som hänt, säger vakthavande befäl Nicklas Mattsson.

Larmet kom vid midnatt, natten mot tisdag, och enligt Nicklas Mattsson är det flera personer som ringt in om skottlossning.

– Det är en man som har blivit skjuten och som är förd till sjukhus. Det är en pågående insats, men jag har inte så mycket information jag kan delge, säger Nicklas Mattsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Ingen gripen

– Det sägs att ett skott ska ha träffat i bröstet, men jag kan inte bekräfta det, säger Elisabeth Wernsten, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

Flera patruller söker efter gärningsmannen eller gärningsmännen i området.

– Vi har ingen gripen, ingen känd gärningsman och inget känt motiv, säger Elisabeth Wernsten.

Den skjutne mannen, som är 45-årsåldern, är inte känd av polisen sedan tidigare.

Okänt motiv

Det är inte känt hur allvarligt skadad han är.

– Jag har inte fått någon uppdatering om skadeläget, men han befinner sig på sjukhus, säger Karin Solberg, informatör på Söderortspolisen.

Motivet är fortfarande okänt, men Karin Solberg poängterar att det inte finns någon koppling mellan den skjutne mannen och kriminella kretsar.

Polisen är intresserade av att få in vittnesuppgifter.

– Under dagen kommer vi hålla en hel del förhör, men vi är alltid intresserade av vittnesiakttagelser, säger Karin Solberg.

Aftonbladet-TT

ARTIKELN HANDLAR OM