”Nu kallar släkten mig för paparazzi”

Ett ögonblick....

Foto: CLAUDIO PENA
En av Aftonbladets läsare var påpasslig när kungaparet julhandlade. Bilden belönas nu med 10 000 kronor och fotografen har chans att vinna 50 000 kronor som årets läsarbild.
NYHETER

...Claudio Pena, 35, som tog Månadens läsarbild av det julshoppande kungaparet - mitt i centrala Stockholm.

- Tack! Det känns jätteroligt.

Brukar du jaga kungligheter på stan?

- Nej, det brukar jag inte. Men när de stod precis framför mig tänkte jag: Det här är en bra bild. Jag skickade den till min mamma och pappa, min sambo och sedan till er. Mina släktingar kallar mig paparazzi nu.

Vad tänkte du när du såg dem?

- Jag blev lite chockad. Jag brukar se Victoria och Madeleine på Östermalm ibland, men aldrig kungaparet. Och att de var ute och shoppade, mitt bland vanligt folk, var väldigt överraskande. Jag var helt säker på att de beställde sina julklappar på internet eller att de bara levererades till dem.

Såg du vad de handlade?

- Nej, de hade livvakter med sig hela tiden så det var väldigt svårt att se. De verkade inte veta vad de skulle handla och blev guidade runt i butiken av en tjej. De kanske hade kollat i katalogen och ville dubbelkolla sakerna i butiken.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Jag har ett bra jobb och en bra situation och kan verkligen inte klaga. Men som alla andra önskar jag så klart att min familj ska må bra och att vi ska ha bra hälsa.

FAKTA

DET HÄR ÄR CLAUDIO

Namn: Claudio Pena. Ålder: 35. Yrke: Personalchef. Familj: Sonen Pedro, 6, och sambon Elizabeth, 27. Bostad: Lägenhet i Danderyd. Inkomst: 35 000 kronor efter skatt.

ARTIKELN HANDLAR OM