Sigtunamisstänkt är begärd häktad

1 av 5
NYHETER

Mannen som misstänks för mordet på sin hustru i Sigtuna har begärts häktad.

Häktningsförhandlingarna sker under onsdagen.

Under tisdagen har mannen förhörts på nytt.

Mannen i 40-årsåldern greps i lördags misstänkt för mord på sin hustru i Sigtuna.

Nu har åklagare Ewa Tvengström begärt honom häktad, skäligen misstänkt för mordet.

Greps på eftermiddagen

Det framgår i häktningsframställan att mannen greps vid 14.13 i lördags för att sedan bli anhållen vid 19.17 på lördagskvällen.

Aftonbladet kunde under måndagen rapportera att Sigtunaparet hade ansökt om skilsmässa – och att papprena nått tingsrätten så sent som under måndagen. Enligt tingsrätten tyder det på att de postades så sent som under fredagen.

Är skäligen misstänkt

Samma kväll hade en väninna sist kontakt med kvinnan i 40-årsåldern, enligt en källa till Aftonbladet. Väninnan anmälde sedan henne försvunnen vid lunchtid i lördags och ett par timmar senare hittades hon av dykare i en vak vid en brygga i Sigtunafjärden. En källa uppgav då för Aftonbladet att mannen och kvinnan, som sedan några månader var separerade, hade stämt träff under fredagskvällen.

Mannen är fortfarande endast skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Under tisdagen har nya förhör hållits med honom, de första sedan i söndags.

Hans försvarare Solveig Sörlien vill inte uttala sig om hur mannen har ställt sig till anklagelserna.

– Nej, som jag sagt tidigare så har jag och min huvudman kommit överens om att vi inte uttalar oss. Vi vet ju ingenting mer än att kvinnan är död, säger Solveig Sörlien.

Häktningsförhandlingar sker i Attunda tingsrätt på onsdag klockan 12.30.

ARTIKELN HANDLAR OM