Steinar, 29, försvann spårlöst

1 av 2
NYHETER

Norske Steinar Bergh, 29, kom till Stockholm för att se UFC-galan. 

Men under natten mot lördagen försvann han spårlöst i centrala Stockholm.

Nu vädjar polisen och hans anhöriga om hjälp från allmänheten.

– Det är jättejobbigt. Han hade sett fram emot den här resan länge, säger hans syster Jannik Bergh, 40.

Steinar Bergh var ute med sina vänner på Stockholmsbaren 54 på fredagskvällen. Vid 01-tiden ville vännerna gå hem, men Steinar bestämde sig för att ge sig ut ensam.

Efter det är hans spårlöst försvunnen.

”Vårt utgångsläge är detsamma”

Han sågs senast klockan 01.45 på lördagen, på Götgatan 60 i Södermalm. Vid försvinnandet var han klädd i en mörkblå vinterjacka, mörkblå Levisjeans och blå skjorta. Han beskrivs som smal, cirka 170 centimeter lång och har kort brunt hår.

Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

– Vi är för nuvarande fem poliser som jobbar med detta. Vi har kontaktat banker och sjukhus och väntar på att få övervakningsfilm från tunnelbanorna. Men vi har dåligt med spår. Vårt utgångsläge är i princip detsamma som efter ett-tiden i lördags, säger Tom Eckerling, vid gruppen för försvunna personer i Stockholm.

Få tips har kommit in till polisen sedan i lördags. En person har uppgett att de kan ha sett 29-årige Steinar vid slottet, ett dygn efter försvinnandet.

– Vi håller på att bearbetar det, säger Tom Eckerling.

Beroende av daglig medicinering

Steinar lider av diabetes och enligt systern Jannik Bergh är han beroende av daglig medicinering.

– Han lämnade sitt bankkort och alla sina sprutor hemma. Det skulle han aldrig göra om han inte visste att han skulle komma tillbaka, säger hon.

Hon beskriver hur brodern planerat resan till Stockholm under en längre tid.

– Det är jättejobbigt. Han hade sett fram emot den här resan länge. Han var en glad person med många vänner och skulle inte ha försvunnit på egen hand, säger hon.

Missing People har kopplats in i sökandet. Under måndagskvällen anordnade de en skallgång - men utan resultat.

– Vi ger inte upp. Vi kommer att forsätta att jobba för att hitta honom, säger Anna Lindholm Björkman, som jobbar i insatsgruppen i Missing People i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM