Snöstorm i New York gick om intet

1 av 11 | Foto: JEWEL SAMAD / AFP
En man skottar snö vid Times Square på Manhattan.
NYHETER

Bilförbud, öde gator och tusentals inställda flyg.

Men snöstormen Juno som spåddes bli den värsta i mannaminne slog inte alls lika hårt som väntat mot USA:s östkust.

Tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid togs varningen för allvarlig snöstorm bort i New York. I stället kallas ovädret nu för en "vinterstorm". Men fortfarande är det förbjudet att köra bil, efter ett beslut av delstatens guvernör Andrew Cuomo, som ska hålla en presskonferens under förmiddagen lokal tid.

– Det kan handla om liv och död, det säger jag utan att vara överdrivet dramatisk. Försiktighet krävs, sade Cuomo enligt nyhetsbyrån AFP då förbudet infördes i måndags kväll.

"Mild vinterdag"

Det är fortfarande inte klart när kollektivtrafiken återupptas.

Ovädret, som tv-kanalen The Weather Channel döpt till Juno och som i sociala medier dubbats till "Snowmaggedon", har kallats historiskt. Men svenska Lina Öhlund som är på semester i New York tycker inte att det är så farligt.

– Jag är från Luleå och det här är som en mild vinterdag i Norrbotten. Det yr lite grann men det snöar inte, säger hon till TT.

När hon skulle köpa mat och vatten inför det väntade ovädret i måndags hörde hon ett rykte om att affären skulle ha slut på mat.

– Men det var inte ens urplockat.

Ovanligt öde

Tidningen New York Posts direktrapportering visar bilder från ett ovanligt öde New York, där några invånare vågat sig för att kasta snöboll på Times Square och åka skidor på södra Manhattan.

Liknande bilförbud gäller också i grannstaterna Connecticut och Massachusetts. De flesta skolor håller stängt i dag.

Cirka 7 500 avgångar har ställts in på flygplatser runt om i de drabbade områdena, skriver USA Today. Tågtrafiken mellan New York och Boston står stilla och i måndags skickades offentliganställda hem tidigare från sina jobb.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM