”Läskigt att det händer här i lilla Vaxholm”

1 av 13 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Fredrik Sundberg, 29, passerade i morse platsen där mannen senare hittades död.
NYHETER

VAXHOLM. Grannarna i Vaxholm är i chock efter dödsskjutningen. 

– Det här är vanligtvis ett lugnt område. Det känns hemskt att någon kan ta till vapen bara så där, säger en kvinna till Aftonbladet.

Flera grannar stannade till vid avspärrningen vid parkeringen i Vaxholm där en man sköts till döds i morse. Aftonbladet har pratat med flera boende i området. En man som bor cirka hundra meter från brottsplatsen säger att han vaknade av två skott.

– Jag hörde två smällar i morse. Först trodde jag att det var fyrverkerier men när helikoptern kom förstod jag att det hade hänt något.

”Ett lugnt område”

Hans partner berättar att hon är i chock:

– Det här är vanligtvis ett lugnt område. Det känns hemskt att någon kan ta till vapen bara så där.

En annan kvinna berättar att hon pratat med en anhörig - som såg hela händelsen ifrån sin lägenhet.

– Hon berättade att hon hörde ett skott och tittade ut genom fönstret. Då såg hon gärningsmannen som stod på parkeringen och bredvid honom låg en man. Hon såg också hur gärningsmannen tog upp en telefon och ringde någon, samtidigt som skolbarn gick alldeles bredvid.

”Är läskigt”

Fredrik Sundberg, 29, har bott i området i fyra år. Vid 07.30-tiden i går morse passerade han platsen där mannen senare hittades död.

– Jag såg inget konstigt då, det var först när jag kom till jobbet som jag hörde vad som hänt. Det är läskigt att det händer här i lilla Vaxholm. Jag har aldrig varit med om något sådant.

ARTIKELN HANDLAR OM