Reinfeldt bildar eget bolag

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
Fredrik Reinfeldt.
NYHETER

Nyligen lanserade Fredrik Reinfeldt en egen hemsida.

Nu står det klart att ex-statsministern har bildat ett eget bolag, rapporterar Expressen.

Som styrelsesuppleant har han valt Roberta Alenius, som under många år var hans presschef och nära medarbetare.

Den senaste tiden har det börjat klarna kring vad Fredrik Reinfeldt, Sveriges statsminister 2006-2014, ska syssla med i framöver. Den 10 januari lämnade han över partiledarposten till Anna Kinberg Batra.

Sedan tidigare har Reinfeldt sagt att han ska ägna det kommande året till "omställning". Det är också känt att han nu skriver på en bok om sin politiska gärning som ska ges ut i höst på Albert Bonniers Förlag.

Startar bolag

I förra veckan lanserade han en egen hemsida. Det stod också klart att han i framtiden öppnar upp för att arbeta som föresläsare, men även rådgivare.

– Jag har många års erfarenhet av att leda människor under förändring. Jag hoppas lite längre fram få nytta av de erfarenheterna, sa han i en skriftligt kommentar till Aftonbladet.

I dag står det också klart att den förra M-ledaren har bildat ett eget bolag - Fredrik Reinfeldt AB, rapporterar Expressen.

Bolaget ska bedriva "rådgivning inom kommunikation, företagsledning och media samt därmed förenlig verksamhet."

Tar hjälp av nära medarbetare

Bolaget består av två personer, där Reinfeldt själv är styrelseledamot. Som suppleant sitter Roberta Alenius, som tidigare var Reinfeldts presschef och nära medarbetare.

– Fredrik bad mig att vara styrelsesuppleant. Vi har arbetat ihop i många år och är nära vänner, han bad mig och jag sa ja, säger hon till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM