Stor polisinsats i Oslo - efter skottlossning vid sjukhus

1 av 2 | Foto: TROND SOLBERG, VERDENS GANG
NYHETER

En stor polisinsats inleddes i Oslo under torsdagen efter flera uppgifter om en skottlossning vid Ullevåls universitetssjukhus.

– Vi har fått uppgifter om att en man var beväpnad med ett skjutvapen, säger Vidar Pedersen, befäl vid Oslo polisdistrikt, enligt NRK.

Ingen person skadades och strax efter klockan 15 kunde en person gripas.

Det var strax efter klockan 13.00 som polisen i Oslo fick in uppgifter om skott och att flera personer sett en beväpnad man i närheten av Ullevåls sjukhus i Oslo.

Polisen spärrade av stora delar av området runt sjukhuset - och både polishelikopter och flera poliser kopplades in i sökandet efter  gärningssmannen, enligt NRK.

– Vid 13-tiden får vi uppgifter om att skott ska ha hörts på Thulstrupgatan. Kort därefter får vi rapporter om att en man beväpnad med vapen ska ha setts vid Ullevål sjukhus. Därför har vi startat en polisinsats och letar efter mannen, säger insatsledaren Lasse Saastad strax efter händelsen till den norska tidningen VG.

Hittat tomhylsor

Vid 14-tiden ska polisen ha hittat tomhylsor vid platsen där skotten hördes, och enligt polisen ska ingen person vara skadad, skriver VG.

En person som tidningen har pratat med berättade att polisinsatsen var omfattande.

– Jag stod och väntade på spårvagnen när jag såg flera polisbilar och ambulanser som kom körandes mot sjukhuset, säger personen.

Vid 15-tiden rapporterar VG att polisen har gripit en person.

ARTIKELN HANDLAR OM