Här grips pistolman i tv-studion

NYHETER

Den nederländska public service-organisationen NOS tvingades avbryta sina sändningar efter att en beväpnad man tagit sig in i en tv-studio och krävt att få sändningstid.

Kamerorna rullade dock fortfarande medan den kostymklädde mannen gick runt i studion med en pistol och senare övermannades av polis.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta Aftonbladet!

NOS-byggnaden i Hilversum i Nederländerna utrymdes på torsdagskvällen efter att en man med ett pistolliknande föremål tagit sig in i en studio och krävt att få sändningstid, rapporterar Sky News. Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf ska mellan 70 och 80 personer ha tagit sig ut ur huset.

”Tillhör hackernätverk”

I stället för kvällsnyheterna ska tittare samtidigt ha mötts av ett felmeddelande på sina tv-apparater: "På grund av omständigheterna är ingen sändning tillgänglig just nu". Sändningen ska ha legat nere i ungefär en timme.

Kamerorna rullade dock fortfarande och i ett klipp från NOS syns den kostymklädde och beväpnade unge mannen gå runt i en studio medan han talar med en annan man som inte syns i bild.

Enligt nyhetsbyrån AP påstår sig pistolmannen tillhöra ett hackernätverk.

– Vi hyrs in av underrättelsetjänster, säger han bland annat till mannen utanför bild enligt AP.

Senare i klippet stormar fem poliser in i studion och griper mannen.

Skärpt säkerhet

På sin hemsida rapporterade NOS senare att mannen hotat en säkerhetsvakt, förmodligen mannen utanför bild i tv-klippet, och krävt att få komma upp till byggnadens tv-studior.

Enligt De Telegraaf ska säkerhetsrutinerna kring mediehuset ha varit skärpta efter terroristattackerna i Paris tidigare i januari.

Det finns inga uppgifter om skadade.

ARTIKELN HANDLAR OM