Hon tog med döende hunden på listäventyr

1 av 12 | Foto: PRIVAT
NYHETER

Laurens hund Gizelle skulle inte överleva.

Då gjorde matte en lista på saker de måste hinna med innan hunden dog – som Gizelle skulle vilja göra.

– Vi har utforskat livets glädjeämnen. Hennes sista månader blev fantastiska, säger Lauren Fern Watt till norska Verdens Gang.

Mastiffen Gizelle fick diagnosen skelettcancer förra året. Hon skulle överleva julen 2014, inte mer.

Matte Lauren Fern Watt blev förkrossad. Och det märkte förstås Gizelle.

– Jag var så ledsen. Men Gizelle var känslig och gillade inte att jag grät. Jag blev tvungen att vara stark och lägga bekymren åt sidan, säger Lauren.

Hon skapade en så kallad "bucket list", en lista på det man ska hinna med innan man dör, för Gizelle. Sen började äventyret som kom att bli tikens sista.

Återskapade Ariel-scen

Bland sakerna de gjorde, och som Lauren dokumenterat på en bildblogg, finns bland annat en kanottur, hummerfrossa och glasshäng.

– Vi tittade alltid på filmen Lilla sjöjungfrun tillsammans. Vår favoritscen var när Ariel och prins Eric är i en roddbåt. Så vi bestämde oss för att paddla kanot. Gizelle var nervös, så vi var kanske inte lika graciösa som Ariel och Eric.

– I en hektisk vardag är det lätt att glömma det enkla. Därför hittade jag en trevlig hamn där jag och Gizelle kunde äta glass och titta på båtarna som gled förbi. Vi älskade det, säger Lauren Fern Watt.

”Det var hennes plan”

Gizelle hade genom åren hjälpt Lauren att charma killar, därför tog hon med sin hund till en fest – med 19 snygga singelhundar.

– Vi drog dit. Jag visste att det var Gizelles sista chans att hinna träffa någon.

Om Gizelle fick napp eller inte, det låter Lauren stanna mellan sig och sin bästa vän.

Efter årsskiftet började Gizelle må allt sämre. En kall vinterdag satt Lauren och hunden på en strand i Maine.

– Det var dagen innan hon dog. Jag tror att det var hennes plan hela tiden. Att ta med mig på ett äventyr som slutade på en strand, bara vi två. Det var då jag insåg att jag var tvungen att låta henne gå vidare. Jag gav henne det bästa liv jag kunde.

ARTIKELN HANDLAR OM