Här hedras offren för terrorattacken

Aftonbladet sänder live från Svenska kyrkans minnesmässa

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL
Efter terrordåden i Paris i början av januari samlades omkring 1,6 miljoner människor, däribland flera världsledare, på och omkring Place de la République i centrala Paris för att hedra offren. I dag håller Svenska kyrkan i Paris en mässa som du kan följa live på aftonbladet.se från 10.30 och framåt.
NYHETER

Aftonbladet TV direkt­sänder en minnesmässa från Svenska kyrkan i Paris.

Sarah Dawn Finer, Helle Klein och Özz Nûjen är ­några av gästerna på plats.

– Vi sänder Svenska kyrkans mässa ”Med kärlek från Paris” för att vi ständigt måste motverka hatet, och för att hylla kärleken och friheten, säger Jan Scherman, affärsområdeschef på Aftonbladet TV.

Terrordåden mot satir­tidningen Charlie Hebdo och den judiska matbutiken i Paris skakade om hela världen.

Börjar 10.30

I dag håller Svenska kyrkan i Paris en mässa – för att minnas offren och värna om tolerans, kärlek och respekt mellan män­niskor.

Med start klockan 10.30 kan du följa gudstjänsten på Aftonbladet TV.

– Direkt efter terrordådet i Paris gick människor världen över ut i manifestationer mot våldet. Men ­kampen för religionsfrihet, yttrande­frihet och mänskliga rättigheter får aldrig avstanna, ­säger Jan Scherman.

Gästpredikanter är Helle Klein. Hon är präst, chef­redaktör för Dagens ­Arbete och var tidigare politisk chefredaktör på Afton­bladet. På plats är också ­komikern och skådespelaren Özz Nûjen. Musiken står bland andra Sarah Dawn ­Finer för.

”Lever i en mörk tid”

– Vi måste alltid, alltid ­värna och stå upp för människovärdet och det fria ­ordet så att inte hatet och motsättningarna vinner. Jag hoppas kunna ingjuta hopp och mod, för det är en mörk tid vi lever i, säger Helle Klein.

Mässan hålls i dag ­mellan 11–12. Sändningen börjar en halvtimme tidigare, för att prata med medverkande och Parisbor utanför kyrkan.

ARTIKELN HANDLAR OM