Nya uppgifter: Han filmade attacken

1 av 7
Amedy Coulibaly mördade fyra personer. Bild från video som släpptes efter att han dog.
NYHETER

Han barrikerade sig i en judisk butik i Paris och dödade fyra personer.

Nu visar nya uppgifter att Amedy Coulibaly utrustade sig med en Gopro-kamera - och filmade under tiden han sköt ihjäl människorna, skriver CNN.

– Det finns en stor risk att videon har skickats vidare, säger en av de franska utredarna till nyhetskanalen.

Amedy Coulibaly tog sig in i en judisk livsmedelsbutik i östra Paris och höll flera personer som gisslan. Under det flera timmar långa gisslandramat dödade han fyra personer - innan polisen stormade butiken och sköt ihjäl honom.

7 minuter lång

Nu gör nya uppgifter från den amerikanska underrättelsetjänsten gällande att Amedy Coulibaly ska ha utrustat sig med en Gopro-kamera på bröstet - innan han gick in i butiken den nioende januari, rapporterar CNN.

Totalt ska filmen vara på sju minuter och minst tre av morden ska finnas med på klippet.

Coulibaly ska även - precis innan polisen sköt ihjäl honom - ha laddat upp klippet på en dator och nu fruktar franska utredare att den kan komma ut på internet.

Kan spridas

– Det finns en stor risk att videon har skickats vidare, säger en av utredarna till CNN.

Flera av de som överlevde gisslandramat har efteråt berättat hur Coulibaly försökte koppla upp sig på internet med flera datorer i butiken. Han ska ha satt in ett minneskort i en av datorerna och försökt skicka vidare en video.

De franska utredarna har nu undersökt datorerna, skriver CNN.

Svor trohet till IS

Amedy Coulibaly har tidigare lagt ut en film på internet där han svor trohet till IS och syns posera omgiven med vapen och en IS-flagga i bakgrunden.

Fortfarande jagas Coulibalys fru, Hayat Boumeddiene, som tros befinna sig i Syrien.

ARTIKELN HANDLAR OM