Drottningen skadad i skidolycka

1 av 2
Drottningen under skid-VM i Falun.
NYHETER

Drottning Silvia var under onsdagen med om en skidolycka i Schweiz, meddelar kungahuset.

Hon ådrog sig en axelfraktur.

– Efter omständigheterna mår hon bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungaparet befinner sig sedan i måndags i Schweiz för några dagars skidsemester. Drottningens olycka inträffade när hon åkte slalom tillsammans med kungen vid 15-tiden på onsdagen.

Dålig sikt i skidbacken ska ha legat bakom fallet.

– Det var lite dimmigt för tillfället och hon ramlade i en skidpist. Hon ramlade så illa att hon slog i axeln. Senare på sjukhus kunde läkarna konstatera att det var en fraktur i höger axel, säger Margareta Thorgren.

Måste vila

Drottningen fördes till sjukhus för undersökning. Margareta Thorgren har ingen uppgift om hur allvarlig frakturen är och om det krävs en operation. Men drottningen har genomgått en frakturbehandling efter att ha skadat högra axeln, skriver hovet på sin hemsida.

Efter den olyckliga vurpan ser drottningen ut att ha åkt färdigt för ett tag. Men kungaparet kommer att stanna kvar i Schweiz.

– Under omständigheterna mår hon bra och kungaparet planerar att fortsätta och vara kvar på orten. Men självklart kommer drottningen att få vila i några dagar, säger Margareta Thorgren.

Det är oklart om axelskadan kommer att påverka drottningens åtaganden framöver.

Vana skidåkare

Kungafamiljen har åkt skidor i många år och är vana utförsåkare. De har ett hus i Storlien där de brukar fira påsk och har vid flera tillfällen tillbringat nyår i Alperna.

Till exempel firades prinsessan Madeleines möhippa på en exklusiv skidort tillsammans med bland andra storasyster Victoria.

ARTIKELN HANDLAR OM