Tidningarna kan lura er vart de vill!

1 av 6
NYHETER

Har ni hört att ett vindkraftverk i Karlstad spårlöst försvann? Och i Borås ska den nya fjärrvärmeledningen värma Ramnasjön till 22 grader året om.

Låter det otroligt? Det är det också. April, april!

Så här lurade tidningarna er.

Skånska Dagbladet

Den nya gräsmattan på Malmö FF:s arena Swedbank Stadion har allvarliga problem, skriver Skånska Dagbladet. Det nya gräset som nyligen köpts in från Holland bestod nämligen inte bara av vanligt gräs utan också av cannabisplantor.

Nu vet man därför inte riktigt hur man ska få planen i skick tills den allsvenska hemmapremiären den 9 april.

Piteåtidningen

Den stora poppeln på torget i Piteå centrum mår dåligt. Den håller på att murkna och grenar har rasat från den. Nu har man därför beslutat att ta ner trädet helt och i stället bygga ett hotellträd på platsen, skriver Piteåtidningen.

Planen är att efterlikna Treehotel som ligger i Harads vid Luleälven, men i stället göra en stadsvariant där hotellgästerna får njuta av Piteå centrum från trädkronorna.

Värmlands Folkblad

Mystiska saker händer kring Karlstad och Hammarö, skriver Värmlands Folkblad. Ett av de krånglande vindkraftverken vid Gässlingegrundet har nämligen försvunnit. Spårlöst.

Upptäckten gjordes av Skoghallsbon Aina Prillén som sin vana trogen räknade in vindkraftverken på tisdagsmorgonen. Den här gången kom hon bara till nio.

– Jag stod säkert i tio minuter och gnuggade mig i ögonen. Till slut fick jag stanna en båtägare som körde förbi med kärra. Men han fick samma resultat, säger Aina Prillén till Värmlands Folkblad.

Vindkraftsbolagets vd Mats Enmark bekräftar att ett är försvunnet men verkar ganska nöjd över det.

– Det har inte producerat en watt på över ett år, och för att fixa felet hade vi som sagt behövt kosta på många miljoner.

Händelsen är polisanmäld och polisen utreder det som stöld och brott mot rimlighetsbalken.

Västerbottens-Kuriren

Umeå kommun har den senaste aviserat att man kanske måste lägga ner vissa lekparker för att spara pengar. Men nu har man kommit på en ny idé, skriver Västerbottens-Kuriren. I stället för att ta bort dem ska man hägna in dem och avgiftsbelägga dem. På så sätt skulle underhållskostnaderna finansieras och lekparkerna skulle få vara kvar.

Kommunen förklarar att föräldrarna kan komma dit och lämna sina barn och betala en liten summa för barnet. Det fungerar ungefär som att betala parkeringsavgift, skriver Västerbottens-Kuriren.

Norrköpings tidningar

Arbisteatern har en längre tid dragits med dålig ekonomi och har bland annat hyrt ut delar av sina lokaler till en swingersklubb för att få in pengar. Nu har Norrköpings kommun beslutat att gå in och stödja teatern, skriver Norrköpings tidningar.

Kommunen ska köpa hela Arbisteatern och lovar samtidigt att utveckla swingersverksamheten, för att vill visa att Norrköping är en fördomsfri stad.

I samband med detta vill man också att staden ska byta slogan, i stället för ”let's create Norrköping” vill man kalla Norrköping för ”staden där det svänger”.

Borås tidning

Nyligen klubbades den största investeringen i Borås historia – fjärrvärmeverket. Det är en satsning i miljardstorleken och en stor kraftledning ska gå från verket in till staden. Nu skriver Borås tidning att kommunen tänker utnyttja den långa kraftledningen till att värma upp Ramnasjön.

Fjärrvärmen kommer att göra att sjön får den behagliga temperaturen 20 till 22 grader och vattnet ska därmed vara badbart året om.

Norrtelje tidning

I stället för den klassiska serien Hälge ska Norrtelje tidning nu börja med en helt ny serie - Gurkan, skriver tidningen. Detta beror på att tidningen numera trycks i Sveriges gurkstad Västerås.

Serien är skapad av Veronika Åström.

– Jag älskar gurkor, och de har en färg och form som är tacksam att jobba med. De är enkelt att skapa olika slags känslouttryck anpassat efter situationen den befinner sig i, säger hon till Norrtelje tidning.

Norrländska socialdemokraten

Ica Maxi i Storveden blir en av fem försöksbutikser som börjar sälja gin under märket "Ica basic", skriver NSD.

– Det är ju inte helt okomplicerat med alkoholförsäljning eftersom den måste ske med ansvar. Vi måste ha utbildad personal och handeln sker över disk, det är inte frågan om ”självplock”, säger Andreas Spinnell på Ica Maxi.

Arbetarbladet

Moderaten Lars Beckman är känd som en väldigt aktiv twittrare och aktiv i debatter. Men nu kommer han ut och erkänner att allt varit ett konstprojekt, skriver Arbetarbladet i Gävle.

– Min politiska karriär är ett konstprojekt. Själv håller jag snarare till åt vänster på den politiska kartan. Jag är "mörkröd", som min moderata karaktär skulle ha sagt det, säger han

ARTIKELN HANDLAR OM