Så lurar företagen dig

Surfar du in på com.google så möts du av en värld där allt är bak och fram.
NYHETER

Det är inte bara tidningarna som gör sitt bästa för att lura dig i dag.

Carlsberg planerar att bygga ölpipelines i Köpenhamn och Karamellkungen hotar med att godiset är slut i morgon.

Karamellkungen

Om du vill ha något godis i påskägget gäller det att springa till affären i dag. Sveriges största godisförsäljare Karamellkungen går ut och varnar för godisbrist i påsk. Redan i morgon kan allt godis vara slut.

Anledningen?

Det kinesiska företaget Pra Lin har köpt upp enorma mängder svenskt lösgodis.

– För svenskarna är detta givetvis surt och segt på samma gång. Efterfrågan på vårt svenska lösgodis har fullkomligt exploderat i Kina den senaste tiden, säger Per Sika, godisanalytiker på Karamellkungen.

Carlsberg

I februari 2018 ska Carlsberg installera ölkranar i 2000 lägenheter i centrala Köpenhamn. Ölkranarna ska vara direktkopplade till Carlsbergs bryggeri genom en pipeline. De boende får ett fastpris på 15 liter. Vidare konsumtion betalas per centiliter.

– Eftersom Köpenhamn för närvarande gör en större översyn av vatten- och gasledningar, är det ett perfekt tillfälle för Carlsberg att bygga en ölpipeline, säger Johan Blink, chef för Köpenhamns stadsplanering.

Henrik Byström är kommunikationschef på Carlsberg Sverige. Han säger till Aftonbladet att planerna har funnits i Sverige ända sedan 1959. Högskolan Chalmers krävde då ölpipelines från Pripps men att projektet ligger lite på is eftersom bryggeriet nu finns i Falkenberg.

– Det är mina kära kollegor i Köpenhamn och bryggeriet där som har kokat ihop den här idén som de avser att investera i. Det har varit väldigt positiva reaktioner. Det är någonting som skulle tillföra mycket njutning i vardagen. I Danmark så är det självklart Carlsbergs gröna pilsner som kommer flyta i rören, säger Henrik Byström.

Är du nykterist men vill ha en ölpipeline ändå så har IOGT-NTO produkten för dig.

Med sloganen "Däcka inte i en häck, använd nya alkoväck" lanserar nykterhetsförbundet i dag en ny apparat som tar bort alkohol från din favoritöl.

– Alkoholfritt är här för att stanna och vi vill vara med och underlätta den trenden och ge fler möjlighet att hitta alkoholfria drycker som passar ens egen smak, säger Carl S Berg, skapare av AlkoVäck och innovationsansvarig åt IOGT-NTO.

Google

Fram och bak och ut och in. I dag har Google ställt världen på sin ända. Surfar du in på com.google så möts du av en värld där allt är bak och fram.

Sony

I en video på youtube presenterar Playstation helt ny, revolutionerande teknik. Playstation Flow. Med detta tillbehör tas spelupplevelsen till nya djup. Under vatten. I stort sett förvandlas din kropp till en fisk. Mycket roande.

Har du sett fler som aprilskämtar? Kontakta Aftonbladet!