Ringde polisen efter sambons aprilskämt

1 av 2
NYHETER

En man i Skåne ringde polisen och meddelade att hans 9-åriga dotter hade försvunnit på ett tåg. Hans sambo hade skickat ett sms och meddelat det.

Men allt visade sig vara ett aprilskämt.

Polisen i Skåne skriver på sin hemsida om ett aprilskämt som gick för långt i går. Strax innan klockan 21 på kvällen fick de ett samtal från en upprörd man. Hans sambo hade skickat ett sms till honom där det stod att deras gemensamma dotter var försvunnen.

Flickan är bara 9 år och hade enligt sambon försvunnit på tåget mellan Malmö och Ystad medan sambon hade besökt tågets toalett.

”Omdömeslöst”

Polisen försökte kontakta mamman på tåget utan att lyckas. Först tutade det upptaget, sedan svarade ingen och slutligen var telefonen avstängd.

Men till slut fick man tag på henne. Det visade sig då att sms:et hon skickat bara hade varit ett aprilskämt.

Tydligen brukar hon och hennes sambo skämta på det viset, ska kvinnan ha sagt till polisen.

Polisen tyckte dock inte att det var så roligt.

– Aprilskämt ska vara roliga. Det här var omdömeslöst, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid Skånepolisens ledningscentral i Malmö, till Helsingborgs Dagblad.

Ingen brottsmisstanke

Polisen hann som tur var inte dra igång någon sökinsats efter flickan.

– Vi hann inte skicka ut någon patrull, eftersom vi inte visste exakt var flickan skulle ha försvunnit. Men vi tar alla sådana här larm på allvar, och det är i sådana här fall de första minuterna som är viktigast, säger Martin Carlsson, till Helsingborgs Dagblad.

Kvinnan är inte misstänkt för något brott, men om polisen hade hunnit dra igång en insats hade hon kunnat bli anmäld för falsklarm.