Betalade 38 kr i minuten – för rådgivning

1 av 2 | Foto: Foto:Henric Lindsten
Hultsfred kommun fick 9,5 timmars rådgivning på telefon. Fakturan landade på 21 375 kronor.
NYHETER

Hultsfred kommun betalade 38 kronor i minuten för telefonrådgivning.
– Ja, det är ju väldigt mycket pengar, säger kommunens informationschef, Malin Albertsson som står som kommunens referens på fakturan.

Hultsfreds kommun betalade 21 375 kronor till pr-byrån Westander för telefonrådgivning samt för- och efterarbete. Totalt handlar det om 9,5 timmar.
Som referens på Westanders faktura står Mikael Persson. Han har ett förflutet som pressekreterare och politiskt sakkunnig hos EU-minister Cecilia Malmström.

Skulle bedöma tankar kring strategier

”Mikael jobbar med medierelationer, opinionsbildning och lobbying, bland annat inom områdena utbildning, transport och småföretagande, med specialområdena målgruppsanalys, budskapsformulering och att leda idéprocesser.”, står det på Westanders hemsida.
När Aftonbladet ber att få se vad Westander levererade för tjänst svarar kommunen via mejl. 
”I överenskommelsen med Westanders ingick aldrig någon skriftlig rapport eller liknande. Det vi var ute vid det tillfället var en kvalificerad samtalspartner som kunde bedöma våra tankar kring strategier och planerade aktiviteter. Därför har jag tyvärr inte något att skicka dig.”, skriver turist- och informationschef Malin Albertsson.