Här länsar tjuvarna macken på tobak och mackor

Nu behöver polisen allmänhetens hjälp att identifiera tjuvarna

NYHETER

Tobaksvaror för tusentals kronor och två mackor blev bytet för inbrottstjuvarna. På en övervakningsfilm ser man hur de tre tjuvarna kämpar för att bryta sig in och hur en av männen tappar sin maskering.

Känner du igen honom?

Polisen vill nu ha hjälp att identifiera de tre inbrottstjuvar som bröt sig in på en Preemmack på Norrsundavägen i Roserberg. Tidigt på morgonen den 7 januari, klockan 03:41, anländer gärningsmännen till den då stängda macken i en silvrig Audi av kombimodell.

Krossar glaset med kofot

Med hjälp av två kofotar börjar gärningsmännen försöka bända upp och slå mot glasdörrarna. När de lyckas krossa glaset kliver de tre männen in och tar sikte på tobaksskåpet bakom kassan. En av dem går därefter tillbaka till bilen för att hämta en stor grön kasse. Den fyller de med cigaretter och snus till höga värden. Kassen med stöldgods är så stor att en av gärningmännen tvingas slå ut ett ännu större hål i glasdörrarna för att kunna få ut den.

Tappar masken

Gärningsmännen är klädda i mörka kläder och är maskerade med huvor och halsdukar över ansiktet. En av männen ses dock upprepade gånger tappa sin sjal och ansiktet kan då skymtas i övervakningsfilmen. Nu hoppas polisen och mackägaren Stefan att detta ska hjälpa till att identifiera tjuvarna.

– Vi hade precis öppnat butiken när det här hände och samtidigt började fakturorna trilla in. Har man inget att sälja då så har man inga pengar att betala fakturorna med. Så det var inte kul, säger Stefan.

Sugen på macka

En av inbrottstjuvarna ser inte ut att ha allt för bråttom därifrån. Samtidigt som han pratar i sin mobiltelefon lunkar han fram till kyldisken för att få med sig nattamat till sig och sina medbrottslingar. Två mackor snor han med sig innan samtliga flyr plasten i den silverfärgade Audin.

– Jag hoppas att någon känner igen de här personerna och att de åker dit, så blir inte andra drabbade på samma sätt som jag, säger Stefan. 

Se övervakningsfilmen i klippet ovan. Känner du igen männen på filmen? Ring polisen på 114 14 eller maila [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM