De övergivna valparna får nya hem

Syskonen övergavs längst vägen - nu får de nya hem

NYHETER

Valparna övergavs på olika ställen längs med motorvägen. Nu har alla tre fått nya familjer.

– Jag hoppas att de kommer till familjer som kan ge mycket kärlek, säger David Reuterstig som har tagit hand valparna.

Syskonskaran hittades på flera olika ställen längs med E18 för drygt tre veckor sedan. En valp hittades i Karlskoga, en i Årjäng och en i Karlstad.

Intresset kring valparna blev enormt när de hittades. De poliser som hade hand om ärendet blev fullkomligt nedringda av människor som gärna ville erbjuda dem ett nytt hem.

– Vi var helt fascinerade här på polisen över hur mycket respons valparna fick. De som hade ärendet var till och med tvungna att stänga av sina telefoner, säger polisen Stefan Wickberg.

”Trist att de blivit dumpade”

Men nu har tre lyckliga familjer blivit med valp. Två av hundarna har redan fått flytta in i deras nya hem men den sista i kullen finns fortfarande kvar hos sin jourfamilj där den har vistats de senaste tre veckorna. David Reuterstig har tillsammans med sin sambo tagit hand om alla tre tills dess att polisen i Örebro lyckats sälja dem.

– Det är klart att det är trist att de blivit dumpade längst vägen men det har varit underbart att ta hand om dem, säger David Reuterstig

Den sista valpen, som David valt att kalla Louis, ska vara kvar hos David och hans sambo tills efter påskhelgen.

– Vi ska aktivera honom så mycket en valp får aktiveras och ge honom mycket kel så han känner sig trygg. Jag hoppas att de kommer till familjer som kan ge dem mycket kärlek, säger han.

Polisen har inte kunnat fastställa var valparna kommer ifrån eller vem som övergivit dem och utredningen är därför nedlagd.